Search

Fem saker jag vill ha i mitt liv

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Jag är hemma igen, efter en härlig, hästfylld och intensiv vecka i Särna. Dagarna tenderar att bli fullt intecknade från morgon till sen kväll när vi är där och jag fokuserade på att verkligen vara där när jag inte jobbade. Jag vill liksom inte missa något.

Jag och syrran har pratat mycket om vår längtan till ett mer naturnära liv, med djur som en självklar del. Tyvärr kan vi inte realisera det fullt ut just nu någon av oss, men vi har börjat bana väg för att öka dosen av skog & fjäll i våra liv och det är så härligt att måla upp den där visionen som hjärtat bankar för.

På vägen hem hälsade jag på Annie, som jobbsemestrar på sin absoluta favoritplats i Värmland, ett sagolikt vackert hus med stor tomt och härliga gårdsbyggnader. Det jobbades för fullt med diverse byggprojekt, precis som på vår gård. Vi pratade också om det härliga i att jobba med kroppen och ha naturen utanför dörren.

Det här tar upp mycket av mina tankar och jag har ringat in några särskilda ingredienser som liksom är anledningen till att jag längtar till en gård nära naturen. Saker jag mår riktigt bra av och vill ha som en bas i mitt liv, förutom vänner, familj och hälsa såklart.

Skog & fjäll. All natur är vacker, jag älskar hela Sverige med hav, klippor, platta landskap och ekhagar. Men det är något visst med barrskog och fjäll som drar i mig. Får hjärtat att klappa lite extra. När jag drar ett djupt andetag med barrdoft & fjälluft, då kan ingenting oroa mig.

Space. Att jag längtar norrut har inte bara med barrskog & fjäll att göra, utan en stor lockelse är orörd vildmark och vidsträckta skogar. Ingen dunge med en E4 bakom. Vetskapen att det inte är tusentals köande människor omkring mig. Känslan av att vara ensam och liten i ett mäktigt landskap. Jag har alltid känt så, även anpassat det till de platser jag bott på med mer folk. I Stockholm föredrar jag alla dagar de norra stadsdelarna och förorterna framför de södra, för de södra har inget space. Norrut finns det alltid space. Fysiskt och mentalt.

Kroppsarbete och ”gratismotion”. Känslan att gå och lägga sig efter en dag med mycket fysisk aktivitet, den är oslagbar. När jag utan att tänka på det gått 15000 steg för att det ingår i dagsrutinen. När jag kan se resultatet av mitt dagsverke rent konkret ger det en djupare typ av tillfredsställelse. Som att bygga hage, renovera lada, måla väggar, gräva och slå gräs med lie. Jag älskar det.

Djur. Kontakten med djur är något speciellt och det här med att sköta om dem går ju in i punkten här ovan. Jag skulle vilja ha häst, höns och kanske getter. Getter verkar vara så roliga och knasiga. Jag skulle nog vilja ha en vakthund också om jag bor på landet, trots att jag är allergisk.

En egen matträdgård. Det var längesen jag hade trädgård och mina ogröna fingrar gör att jag inte kan odla något inomhus. Inte ens garderobsblommor. Men drömmen om att kunna gå ut och plocka min egen sallad, färskpotatis, jordgubbar och massor av annat, den är stark och ihärdig. Och jag tror att jag kan bli bra på det när naturen själv hjälper till.

Vad vill du ha mer eller mindre av i ditt liv? 

nordsvensk

osterdalalven

nordomsjon

31 comments

    1. Men oj, min kommentar såg ju ut som en kränkt, haha. Det jag menade var att du har några punkter kvar och det är ju härligt att ha att sträva efter!

 1. Jag drömmer mest om att ha mer fri tid. Sån där tid när man är helt ensam och kan göra vad man vill. Sen djur, djur i mängder är alltid bra för hälsan:)

  1. Ja, sån tid toppar fasiken det mesta! Jag har ju en bra dos av det ändå och det är jag sååå glad för!
   Det här med djur…jag gosade med en hästmule i veckan och där & då var jag så lugn & salig. Herregud vad mysigt det är!

 2. Skulle nog byta djur mot kreativitet, annars är min lista väldigt lik! Gjorde en väldigt intressant och tankeväckande övning häromdagen där jag även fick fundera på vad jag inte vill ha, för att liksom få plats med det som behövs.

  1. Ja, kreativitet är en grundpelare, eller tid för lek. Men det har jag redan rätt bra av som tur är!
   Skulle gärna höra mer om den övningen, låter väldigt intressant!

 3. intressant att läsa.. jag TROR att jag nästan börjar bli vuxen nu för jag har så smått börjat längta efter lantställe, kryddodling (!) och något mysigt lite djur. Jösses! sen skulle jag gääärna ha en sjötomt också, eller havstomt 😉

  1. Haha, whats up!? Härligt ju, man kan ju ha lite av varje, stad & land. Vill oxå ha sjö i krokarna. Älskar hav oxå men är ju mer av en skog & sjötjej om jag måste välja :k)

 4. Härligt! Jaaa… Jag vill ha mindre migrän och mer fysisk aktivitet, om jag ska vara ärlig. Det första hindrar allt möjligt i mitt liv. Det andra kan hjälpa, om jag bara kommer dit vill säga. Men rent generellt är jag nöjd! En helt fantastiskt kväll i kväll i solen på husbåtens däck. Tänkte att det KAN inte vara bättre 😉

 5. Jag bor ju fasligt nära naturen och vill också ha mer av det orörda. Tycker därför att Åre-området är ganska tråkigt då det känns så exploaterat om det är naturupplevelser på agendan. Att då komma bort till Snasahögarna är därför rena befrielsen i jämförelse!

  Vill även ha mer tystnad runt mig. Sedan jag blev sambo och fick två barn på köpet så är jag betydligt mer mån om ljud nu än för fem år sedan. Lyssnar mer sällan på musik i bilen exempelvis och uppskattar tystnad mycket mer nu. 🙂

  1. Silence is golden!! Det är väldigt mycket ljud överallt när man bor i en stad, har barn omkring sig osv. Vi är faktiskt inne på Snasahögarna i sommar, ser väldigt fint ut! Men det kan bli Grövelsjön eller Sörmlandsleden också.
   Hoppas du hittar några avskilda platser i sommar 🙂

 6. Älskar inlägg som får mig att tänka efter, som denna! Mina 5 saker bygger på en dröm att bli fri:
  1. Ett sabbats år, som vi har just nu, inga mail, inga telefonsamtal, söndag varje dag <3
  2. Jobba för oss själva när vi återvänder
  3. Flytta ut från Stockholm
  4. Pengar, jag är väldigt omaterialistisk, men har insett att pengar köper frihet
  5. Frisk kropp, finns inget värre fängelse än en sjuk kropp!

  1. Frihet är min stora drivkraft – därför jag blev egen och därför jag nu blivit sugen på bil igen, för att kunna ta mig ut på äventyr.

   Tycker också att pengar ger frihet men vill fokusera mer på lägre kostnader än att tjäna mer. Leva lite enklare. Det tror jag ger frihet, men en stadig inkomst vill man ju ha, för tryggheten.
   Den ultimata friheten är ju som du skriver, en frisk kropp som låter en göra allt man vill.
   Tack för dina tankar, vad kul att du gillade ämnet!

 7. Oj, det här tåls att tänka till på – blir ett eget inlägg om det och jag länkar dig! 🙂 Men det där med gratismotion och fix hemma – gräsklippning, plantering, målning etc. gillar jag, det är skön avslappning efter jobbet. Älskar att hänga i trädgården eller få praktiska och roliga saker gjorda, en del av min mindfullness!

  1. Åh vad roligt, det ska jag läsa!! Visst är det något särskilt med det där konkreta arbetet! Så tillfredsställande och tydligt, och allra bäst om en blir trött och stärkt av det också.

   Ser fram emot ditt inlägg!

 8. Fem saker jag vill ha i mitt liv
  Tidlöshet – inte jaga tiden utan låta den vara ifred
  Rörelse precis som du. Inte jaga, utan att den är en naturlig del av ens livsstil
  Matlagning. Jag vill lära mig lite nytt.
  Tystnad. Alltså, jag behöver mer av den just nu känner jag. Verkligen
  Frid. Inombords som utomhus 🙂

  Bra lista! (alltså din!)

  1. Tack! Roliga saker att tänka på tycker jag 🙂

   Jag relaterar mycket till dina punkter och flera andras. Jag kanske måste utöka min lista 🙂
   Matlagning är ju något som verkligen ger ro och tillfredsställelse och något jag märkt är att jag blir jättesugen på att laga mat och baka, liksom experimentera, när jag är ledig och ostressad.

   För två år sen hyrde vi en stuga på landet och jag gick loss totalt på olika recept som lät spännande. Så jäkla kul!
   Hoppas du får mycket av det mesta på din lista på plats!

 9. Ungefär dom punkterna jag också vill ha i mitt liv. Det är väl den där sista, matträdgården, som jag gärna vill ha men aldrig kommer lyckas ta hand om 🙂

 10. Intressant lista, att ha drömmar och livsmål är så himla viktigt och fint! Själv vill jag alltid ha djur i mitt liv. Det kommer nog bli det svåraste med min flytt till Jönköping: kollektivet där jag ska bo tillåter inte djur. Så råttorna får stanna hemma och inga nya djur kommer. Annat jag vill fortsätta ha, eller ha mer av, i mitt liv: berg och hav, sol och värme, fysisk aktivitet, inre ro. Och vet du, jag trivs faktiskt så himla mycket bättre i de södra Stockholms-förorterna än de norra, fastän jag är introvert och behöver mycket lugn och tysthet. Trots det gillar jag att bo nära en massa stora vägar och busstationer och liv och rörelse, med hus utsmackade lite överallt. Det ger mig en känsla av att höra till, att vara sammankopplad. Men visst är det trångt, och jag behöver komma bort ibland. Men jag upplever också att folk är trevligare här än i de norra och västra delarna, så det kanske är därför jag trivs bättre här. Eller också handlar det bara om att jag har för många dåliga minnen från typ Solna.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close