Search

Hej maj och hej hej i efterskott 2017

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag noterar 4 maj och insikten att 2017 snart är halvvägs trillar ner lite oömt. Vilken tur ändå att jag nu börjar landa rätt bra i vad jag vill med förändringsåret 2017. Det har ju hänt en del under de här första fyra månaderna som gjort att jag fått vänta in lite. Jag har lallat runt i en slags time out – eller en freeze frame kanske.

Det har inte varit tråkigt eller tungt, bara lite limbo. Men jag behövde det – ställtid för att fundera på vad jag vill göra och vart jag vill ta vägen framöver. Eller snarare hur – vad och vart har jag nog vetat ett tag. Jag ska erkänna att det kan vara rätt så frustrerande när en del självklara bitar – som boende – inte kan läggas rätt förrän andra bitar är på plats – som jobb & ett tak att bo under. Kanske känns igen?

Vad jag bestämt mig för nu är att börja lite från andra hållet och hoppas på det bästa. Jag tänkte plutta ner de där mer självklara bitarna och se om inte de andra får lite fart då. Det kanske funkar, vad tror du?

Katta i rapsfält

2017 – Geografin

I klartext då; jag har känt ett tag att jag vill ha min bas i Särna. Och med bas menar jag ett eget hem, med alla mina grejer och själva utgångspunkten för alla mina äventyr. Platsen där jag är för det mesta. Men att flytta till en liten by en bit in i vildmarken är ju inte helt enkelt när jobb och vänner rent fysiskt är nån helt annanstans. Men det handlar om att ställa om sina – och andras – förväntningar. Och att planera väl. Inte minst handlar det om att ge sig själv vad hjärtat vill. Jag älskar verkligen den platsen.

Så 2017 handlar mycket om att sätta den här flytten – fysiskt och mentalt. Från stad till glesbygd. Från ett sammanhang till ett nytt, från etablerade relationer till att bygga ett socialt nätverk. Och jag är så jäkla pirrig!

Min plan är att bygga något eget och tills det är klart kommer jag bo en hel del i ladan. Vad som ska byggas och vart är inte klart, men jag har tittat på en hel del nyckelfärdiga fritidshus & platser på sistone. Resonerat fram och tillbaks med min far byggexperten. Det finns massor av prisvärda, fina, energieffektiva och miljöanpassade hus, med annorlunda lösningar och arkitektur som smälter in i landskapet. Åh, det är så spännande!

Men du har ju Ladan, kanske någon tänker? Ja – men där ska vi alla få plats titt som tätt och då kan inte jag lägga beslag på alla förråd & garderober. Eller ens ha ett fast rum. Så jag ska liksom bygga ett eget rum kan en säga. Som ett komplement till ladan, med plats för alla mina saker (som jag iofs rensat av duktigt) och där jag kan hänga solo om jag vill. Ett eget space. Ladan kommer vara mitt frikopplade vardagsrum och sociala hubb. Ungefär så!

stormiddag i ladanPåskafton 2017 – 16 fina släktingar på plats! 

2017 – Utmaningarna

Det är kanske utmanande nog att förflytta sig så mycket fysiskt som jag tänker göra. Men det känns inte läskigt och jag tycker ju att lite läskigt och obekvämt är bra. Det är verkligen då jag utvecklas, det vet jag. Och jag vill fortsätta utvecklas, upptäcka, vara nyfiken och lite småskraj. Så jag har givit mig själv några utmaningar i år.

 1. Den första handlar om att köra igång ett helt nytt projekt, som jag helt ärligt inte trott att jag kan göra. Men syrran sparkade mig i baken och nu har vi börjat. Och det känns svinkul! Om allt går bra kommer resultatet här efter sommaren (förlåt för cliffhangern, men jag vill inte jinxa!)
 2. Nästa grej är mer jobbig än läskig. Det handlar om att fixa allt det där jag tycker är så trist och skjuter på, men som äter rätt mycket energi för att jag grubblar på det. Pension som egenföretagare. Sparande som privatperson. Researcha & teckna alla försäkringar efter separation och flytt och som egen. Jag vet att jag kommer vara så lättad när det är på plats, men herreguuuud vad tråkigt det är att fixa och göra. Men – det är ett medel att nå mitt övergripande mål om frihet på längre sikt. Jag får tänka så!
 3. Jag har tidigare skrivit att jag vill vara i mitt livs form – fysiskt och psykiskt  – om ett år. Och jag är igång. Jag springer, kör yoga för rörlighet, promenerar och äter bra. Kvarstår att upprätthålla detta. Och styra upp sömnen. So far, so good!

2017 – Upplevelserna

Åh, mitt favoritavsnitt! Alltså pirret att planera för äventyr och upplevelser, det slår det mesta! Hoppas jag alltid vill fortsätta upptäcka.

I år har jag framförallt lust att upptäcka Sverige och Norden. Näräventyr och natur ni vet. Det saknas ju inte direkt platser att besöka, det kan jag snabbt konstatera. Jag vill också fortsätta uppleva och utveckla hela den här fantastiska, avslappnade nätverksgrejen som bloggandet och Inos öppnat. Workations & tematripper med likasinnade. Här är några planer;

Resor & äventyr

 • Lofoten – i slutet på maj bär det av! Äntligen ska jag få uppleva en av världens vackraste platser med fina vänner och min kamera. Jag, Sara och Katrin ska uppleva Lofoten under en vecka i husbil – ett härligt samarbete med Touring Cars!
 • Jag vill vandra långt norrut i sommar. Spånar på upplägg med Katrin och andra hugade.
 • Trumvallen. Det känns som att mina somrar måste innehålla ett besök där, efter den första magiska resan 2015. Förra året blev det en kortare variant, men i år ser det ut att bli flera dagar till häst i fjällen. Åh! Så roligt att de citerat min blogg också. Jag kan inte nog rekommendera Johan, Hanna & Trumvallen!
 • Jag vill göra småäventyr så ofta som möjligt. Soluppgångar, utomhusmiddagar eller dagsturer till nån vacker plats.
 • Jag vill också göra ett större transportäventyr. Om det blir att cykla från Mora till Särna eller springa fjällvägen till Grövelsjön och tillbaks vet jag inte än. Men nånting liknande blir det!

Trumvallen

Solnedgångsritt på Trumvallen 2016

Möten

 • Jag vill bjuda in härliga människor till några olika temaworkations i Ladan. Har tre roliga varianter rätt så färdiga i huvudet!
 • Jag vill göra en roadtrip och hälsa på olika ny- och gammelbekanta längs vägen. En bra anledning att ta sig till nya platser ju!
 • Jag vill lyckas med konststycket att samla hela mitt barndomskompisgäng för ett dygn eller två utanför verkligheten nånstans. Det vore nåt!

The Villa Weekend – en helt magisk helg med nya och gamla vänner. 

Sådär – det var essensen av vad jag vill uppleva och uppnå 2017. Trots att jag delar det först nu i maj så har processen pågått hela året och många steg är redan tagna. Som vanligt så önskar jag att alla mina nära & kära och jag själv får ha hälsan och slippa sorger under året. En grundförutsättning för sån här lyxig planering.

Snart kommer också en sommarlista i en något annorlunda tappning.

Hur har ditt 2017 gått såhär långt? Har du uppnått något du ville i början på året? 

20 comments

 1. Men va kul att du flyttar till Särna! Jag gjorde lite samma sak för ett antal år sedan, dvs flyttade hem till min barndomsby. Jag har inte ångrat mig! Låter som du har ett riktigt härligt år framför dig. Själv lever jag i något typ av vacuum/förväntan, för i mitt liv händer det absolut största – jag ska bli mamma. Så de vanliga planerna och äventyren har plötsligt få ge vika för något annat.

  1. Wow, vilket år alltså – det är nog det mest omvälvande äventyret! Vad spännande! Hoppas att du mår bra i det! Har tappat bort din fina blogg efter att mina bokmärken försvann (gammaldags, haha) men måste gå in och läsa ikapp lite!

   Jag hoppas att 2017 blir toppen för oss båda 🙂

 2. Åh vilket härligt inlägg!! Jag tycker du är så modig och så klok. Ser fram emot ditt 2017 och att få vara en del av alla dina härliga upplevelser. Kram. 💚

 3. Härlig känsla när bitarna börjar falla på plats – eller man åtminstone kan se var de ska passa in någonstans. Jag har en bra bit kvar på min målbild för 2017 men med ett nyköpt hus i Stockholm och två jobbintervjuer inbokade nästa vecka så känns det som om en del bollar är i rullning i alla fall!

 4. Men så himla bra upplägg – med Särna och hur du tänker kring det! Jag kommer dra upp till Åre en weekend, mellan en tors – söndag. Jag saknar det, helt enkelt. Framför allt att få vara lite ensam. Och sen behöver jag tid för att landa i en större pitch som jag ska presentera den 31 maj. Så jag hoppas på Kristi Himmelfärdshelgen, att jag kommer iväg.

  Snygg bloggen har blivit – känns genomarbetad!
  Och dina äventyr får mig att dregla – vilket fantastiskt läge inför fortsättningen på 2017.
  Förstår att det har varit mycket på hjärnkontoret på sistone för dig.

  Hoppas att vi stöts på någon gång framöver, det är alltid lika roligt!

  Emilia

  1. Åh, vilken smart grej, att dra iväg sådär inför en pitch. Och vad spääääännande, vill ju veta mer om den 🙂

   Tack så mycket! Hittade äntligen ett tema som kändes bra och som inte behövde fixas så mkt för att få det jag ville ha. Har nog scrollat mig igenom hela themeforest vid det här laget 🙂

   Hoppas också att vi ses snart – snarare borde vi väl bara planera in en coffice eller två! Kram på dig!

 5. Kort och gott, det kommer bli spännande att följa med på bloggen och det låter som bra, seriösa och genomtänkta saker. Även de där som är pirriga och sätter tillvaron i det där nervösa tillståndet. Inspirerande att läsa, även om jag själv inte är på samma plats så sett. Fast jag ibland önskar. Har haft några riktigt mediokra veckor på jobbet och då har ju tankarna snurrat vidare i allt snabbare takt. Alltså, har inte ens haft tid att läsa andra bloggar, vilket vanligtvis brukar vara min ”flykt” och återhämtningssession.

  Så håller jag med Emilia. Blogglyft! Snyggt!

  1. Tack så mycket! Kommer väl pilla vidare lite på designen, men den känns bra!
   Det är ju rätt bra när sommaren kommaren så en hinner tänka igenom allt sånt där. Göra lite planer och förändringar som behövs. Och så är det ju svackor i alla upplägg, anställd som egen. Det är väl de långvariga som kanske behövs åtgärdas på något sätt.
   Hoppas det vänder!

   1. För mig är ett par-tre veckors dipp på jobbet en ganska lång period, eftersom jag faktiskt (efter snart fem år) inte haft det tidigare. Well, tåls att funderas på. Någonstans i bakhuvudet finns ju tankarna om att göra något annat.

    1. Aha, okej, jag förstår! Imponerande att du inte haft någon svacka innan, tycker det brukar svänga litegrann ialla fall med jämna mellanrum, oavsett jobb.
     Kanske blir en filosofisk sommar då!

 6. Vilken power du utstrålar, jag är 100% säker på att du kommer att lyckas med alla dina planer och visioner :).
  Om det kommer att finnas plats eller möjlighet att anmäla sig till någon av dina planer på workations så hojta gärna, det vore sååå najs!!
  Kram Ulrica

  1. Men åh, TACK! Vad fint sagt! Och vad skönt att du är 100% säker, jag svajar i det där, haha 🙂
   Absoluuuut, vad kul att du är sugen! Vill typ bjuda in alla som var på InosWW, det var sån magi!. Men det får nog bli i omgångar, haha. De har lite fler rum där än vi har :).

 7. Vad skönt att börja landa i en plan, och en grym sån, du kommer få en superhärlig sommar! 🙂 Lofoten låter magiskt och vi borde verkligen styra upp en workation igen, sist hade vi ju inte så mycket tid och det finns ju hur mycket intressant som helst att prata om! 🙂 Snyggt blogglyft förresten!

  1. Ja, jag vill typ köra workations varannan vecka minst (en måste ju hinna processa också, haha). Ska försöka spika några tillfällen inom kort!

   Tack så mycket – så skönt att få lite förändring i designen!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close