Search

[:sv]En skitdag och vad en kan göra åt det[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Jag hade något av en skitdag igår och det hängde kvar litegrann idag också. Såna kommer ju tyvärr. För mig är det ofta en kombo av flera saker. Yttre triggers kan vara att jag missar något jobbrelaterat (check), att jag inte varit ute och rört mig i friska luften (check igår), att det är måndag (check) eller att jag lyckats såra/göra någon besviken (inte check som tur är) och så kan det liksom bli en större reaktion om jag redan är lite latent småorolig över något viktigt, som mina nära & kära eller ekonomisk trygghet och framtid (check).

För mig blir det ofta så att jag fastnar i ett tankemönster såna dagar och har svårt att lyfta en skitdag till en mer normal eller till och med härlig dag, särskilt när jag är själv. Men med stigande ålder och erfarenhet så har jag som tur är lärt mig att det oftast är just tankemönster och att de därför kan brytas.

Det allra, allra bästa tricket är att röra på sig. Springa, gå ut i naturen, lyfta skrot. Funkar alltid (när jag nu förmår mig att göra det). Att titta på funny cats-compilations på Youtube brukar också funka (om det bara är allmän nedstämdhet), alternativt kolla Instagrams bästa tagg #weeklyfluff – svårt att inte dra på smilbanden och bli alldeles varm inombords då.

När jag idag kände mig fortsatt ur gängorna och sur på mig själv så bestämde jag mig för att peka finger åt känslan. Det gjorde jag genom att helt sonika gå ut i den strålande vackra solen och ta kameran med mig – ett annat superknep. Jag gjorde klart en jobbgrej och sen gick jag.

90 minuter senare var känslan en helt annan i både kropp och knopp. Det var SÅ vackert ute idag att det var omöjligt att bibehålla ett dåligt humör. Det var en halo och ett fint, knappt synligt snödis i luften som gav sånt skimmer och så den där vintersolen. Cheaper than therapy och faktiskt mer effektivt.

Som min fina kompis Sara brukar säga så klokt; bara för att du har en dålig dag betyder det inte att du har ett dåligt liv. Och det stämmer ju faktiskt riktigt bra på vår tursamma fläck i världen.

Vilka är dina bästa knep för att stävja eller vända en skitdag? 

vinterlandskap
Jag fullkomligt älskar det här januariljuset som blir med kylan, det är som att allting har fått ett Disneyfilter.

vintergräs
Gräs med snö. Natures finest?

Dogwalk

Ljuset!

Ensamt-träd
Ett av mina favoritträd på Himmelstalundsfältet.

Himmelstalund-skidor
Förstår plötsligt min enorma lust att åka skidor i morgon.

concrete
Jag fulälskar betong, så jag var tvungen att blanda naturporren med lite betongdito. Det är ju så pampigt på något sätt.[:]

15 comments

  1. Jag håller med dig i det du skriver, men ibland har man helt enkelt sådana dagar. Då är det bara att acceptera det, eller försöka ändra på det. Hoppas morgondagen blir sådär fin som du har fångat på fotona!

  2. Att bryta mönstret på en skitdag med friskluft i naturen tror jag är ett vinnande koncept. Inte alltid man har den möjligheten, ibland funkar det för mig att bara acceptera att det är en sån där skitdag och kanske sänka ambitionsnivån lite för just den dagen! Hoppas att du är ”back on track” idag!

    1. Ja, det är ju verkligen bara att hacka i sig och så ta en titt på världen runtomkring och konstatera att det är en lyxig nivå på skitdagarna ändå!
      Tack – back on track!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close