Search

Rensa som en boss!Lifehack: Clean like a boss!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det är något med terminsstarter som alltid får mig att vilja ömsa skinn på något sätt. Ruska av mig en årstid för att komma lätt och ny in i nästa. Avsluta gamla projekt, påbörja nya. Särskilt gäller det här på hösten, nåt jag tror många håller med om.

En följd av det här, som alltid växer sig stark lagom till höstterminen drar igång, är en obetvinglig lust att rensa. Garderob, prylar, lådor, bring it! Och så det som kommer sen – att sortera och organisera. Det är som att jag, som ofta har många saker på gång och idéer för ännu fler, blir lugnare av det.

Det här krockar tyvärr litegrann med min faiblesse för dokumentation och min sentimentala inställning till ting. Jag går in i rensandet med en obönhörlig inställning – allt ska bort, den här gången ska det verkligen det!

Sen, bit för bit, så mjuknar jag. Fastnar lite i gamla suddiga bilder, plagg som inte bärs av mig men som bär minnen. Böcker som kanske kan komma till användning igen och sladdar som jag inte har en aning om vad de är till men som jag blir övertygad om att jag kommer behöva i morgon om jag slänger dem. Ett trasigt och okomplett bestickset som jag fick av mamma i studentpresent.

Det är inte lätt, men jag har faktiskt övat. Och efter att jag och syrran spenderade 18 gruvliga timmar med att rensa saker efter en mormor som inte ens kunde slänga ett trasigt gem, och inte ens kom igenom en fjärdedel, ja då svor vi att vi inte skulle lämna efter oss något liknande till andra att ta hand om. Samma känsla återkom nu i sommar när vi rensade i ladan. Det var Så.Mycket.Skräp. som fanns där.

Nästa vecka har jag bestämt att det ska bli storrensning. I arbetsrummet, i sladdlådorna, i garderoben och i badrumsgömmorna. En soffa ska säljas. Mer än så hinner jag nog inte. Men nästa, stora projekt är givetvis vårt förråd. Vissa kartonger & prylar har på något sätt hängt med i princip orörda genom mina 5 senaste flyttar. Dags att hiva dem kanske?

Här hittade jag några jättebra tips att följa inför rensningen. Det nämns också att vi tenderar att må bättre med luftiga ytor där det lämnas rum för ny energi – och det håller jag med om i alla fall.

Jag skulle bara vilja addera en grej till de tipsen; gör en happening av det! Dra igång din peppigaste playlist, ta på dig lämpliga kläder, ta fram säckar och annat som kan behövas. Kolla upp när återvinningscentral och second hand-butiker är öppna för att bli av med grejerna snabbt.

Sist men inte minst: förbered en riktigt sjyst belöning till dig själv när du är färdig!

minimalismMinimalism.

4 comments

    1. Det ÄR ju jobbigt!! Men samtidigt befriande liksom. Men det är framförallt den där känslan av ”tänk om jag ångrar mig” som gör det svårt tycker jag, snarare än att en kommer sakna själva prylen 🙂

  1. Jag kan säga att 1) rensa is The Shit! 2) jag är en master på att vara osentimental – önskar bara att jag tog mig mer tid att rensa, för det är verkligen befriande. Jag känner mig ofri när jag har för mycket prylar. Läser just nu en japansk bok (översatt till polska) om röjning och städning 🙂

    Sv: längta är sannerligen positivt. Måste addera något att längta till!!

    PS. Rätt ofta kommer jag till spamsidor när jag trycker på kommentarsfunktionen hos dig (typ ”du har blivit utvald och vunnit etc)

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close