Search

Mina enkla knep för att slippa söndagsångest

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag har några enkla knep för att slippa söndagsångest numera och istället göra söndagar till riktigt bra dagar. Förr i tiden var de ofta rätt jobbiga dagar, eftersom jag skulle påbörja en ny, megastressig vecka utan att ha hunnit återhämta mig tillräckligt. Nu har jag ju mer tid och mindre stress, men söndagar har fortfarande en benägenhet att inte kännas lediga riktigt, det är som om måndagen och gamla hjärnspöken knackar på för att påminna om sig själva.

Som med de flesta självsuggererade tillstånd så handlar det ju om att hjälpa hjärnan att tänka på rätt saker. Att skaffa sig överblick och kontroll och att ge sig själv lite mental medicin och återhämtning.

Det här är mina 5 bästa tips för en riktigt bra söndag. Jag vågar nästan garantera att det funkar mot normal söndagsblues eller jobbstress för dig också.

  1. Röra på sig! Ta en promenad med en kompis eller på egen hand, lyfta lite skrot, köra ett corepass framför TV:n eller upptäcka en ny plats med kameran. Jag försöker alltid få till tid utomhus och i naturen eftersom jag gillar det allra mest.
  2. Lägga 5 minuter eller mer på att meditera. Det har man tid med.
  3. Ägna en fokuserad halvtimme/timme åt att förbereda för veckan som kommer. Göra listor, få koll på kalendern och förbereda mail eller sånt som gör att man känner sig i fas och kan slappna av.
  4. Unna sig en siesta eller en helt kravlös vilostund.
  5. Bonus: fatta pennan eller tangentbordet och spontant skriva ner hur vardagen ser ut i ens bästa version av framtiden. Eller berätta för sig själv vad man skulle vilja göra det närmsta året. Eller något annat som får en att återknyta bekantskapen med vad som gör en lycklig i livet. Jag lovar att det är både kittlande och givande.

Som lite söndagsgodis passar jag på att dela med mig av några grejer som fick mig på riktigt bra humör idag. En lagom och väl redakterad dos Internet är ju inte heller fel på en söndag.

Som det här klippet som för det första innehåller två sanslöst begåvade tjejer som bara ÄGER. Jag stod och stuffade framför skrivbordet och ville bara improvisera loss, jäklar vad det svänger! Men en bit in kommer ännu en cool grej när en av passagerarna lägger sig i. Se och njut!

Eller det här löjligt gulliga klippet om vänskap. Jag är en sucker för sånt här måste jag erkänna.

Jag vill också tipsa om lite bra lyssning; framgångspodden har intervjuat Annelie Pompe och det var ett riktigt bra avsnitt som jag lyssnade fängslat på under min söndagsprommis. Hon är så ödmjuk, klok och bara sprudlar av livsglädje. Jag blev verkligen inspirerad och det hoppas jag att du också blir om du lyssnar. Vilket jag rekommenderar.

Har du fler bra söndagstips eller någon rutin som du funkar bra för dina söndagar?  

mina enkla knep för att bota söndagsångest Skogen – min bästa söndagskompis!

[:]

8 comments

  1. Vilket bra och innehållsrikt inlägg! Vaknade idag och kände mig lite låg så jag ska nog ta mig ut på en långsam promenad för att rensa hjärnan och återfå lite endorfiner 🙂

  2. Jag håller helt om om komma ut, ta promenad eller träna direkt på förmiddagen. Det hjälper mig att slappna av mer resten av dagen. Sen gillar jag att veckohandla och förbereda middagsmat för veckan och sånt också. För då kan jag planera in annat på kvällarna. Mycket bra.

    1. Åh, bra komplettering. Det där med veckans matsedel är jag absolut sämst på och det orsakar en hel del huvudbry dagligen. Önskar verkligen jag kunde få till det där!

  3. Ja förbereda veckan hjälper mig alla gånger. Att bara ha lite koll på kalendern hjälper mig mycket. Sen tycker jag som du, att frisk luft gör underverk. Det gör mig sådär gott avslappnad på söndagarna om jag har varit ute mycket på dagen.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close