Search

Ljus och mörker

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Ljuset. Det kan stå för så mycket, det ordet. Undrar om det är den mest använda metaforen för att signalera hopp, bättre tider, ett lyckligare slut där i den mörka tunneln? Ljuset är för mig också den största konstnären av dem alla. Så många gånger jag blivit rörd till tårar, spralligt euforisk eller bara andäktigt stum framför ljusets skådespel över berg, skogar och städer. Lugnad av stämningen det lilla levande ljuset skapar i ett nedsläckt rum.

Men jag tycker om mörkret också – de kolsvarta nätterna när stjärnorna syns som bäst. Det lugnare tempot i själen när dagarna är korta. De dunkla vrårna som gör att de tända ljusen syns. Sorgerna som gör lyckan starkare. Jag tycker om mörkret för att det lyfter fram ljuset.

Den 21 december klockan 17:28 inföll vintersolståndet – när dagen är som kortast och natten som längst, innan det vänder mot ljusare tider. Värt att fira tycker jag, mörker och ljus och deras eviga samspel.

Sara bjöd några av mina favoritmänniskor till Hälsingland, för att fira vändningen med ett dygn av lugnt och lyxigt vinterhäng. Midvinterbrasa, utefika och middag lagad över öppen eld. Vänner och vedeldat vinterbad under stjärnorna.

Den bästa blandningen av ljus och mörker.

Ljus och mörker på vintersolståndetMarschallstigen ner mot brasan. Älskar marschaller i vintermörkret!

Sara – alltid upplyst, alltid ljusspridare!

Midvinterbrasan

Och midvinterskålen

Åsa fixade middagsveden

Midvintertvagningen. Ljuvlig!

Ljuskonstnären alltså…

Begåvade Louise och Iowa

Ljusglad Katt

Fina människor i fint ljus – Angeliqa & Emilia

8 comments

 1. Ljus och mörker. Älskar kontraster…
  Drömmiga dagar tillsammans med favoritmänniskor. Nu längtar jag efter din härliga energi. Hoppas vi ses ute i naturen snart igen.

 2. Du fångade våra 24 timmar med fantastiska bilder – det känns som vi var där en vecka minst! Och ni kommer få det så bra i Åre, kan verkligen känna ett sting av ”jag vill också!”. Men det blir en tur till Järvsö, och det ser jag fram emot också. Och så hoppas jag att vår lilla grupp kan ses lite senare med 😀

  Kram!
  Emilia

  Ps. Det var så konstigt att prata i telefon med dig häromsistens – jag är så van att kommunicera med det skrivna ordet – och så hade jag dig plötsligt på tråden – men det gick ju bra 😀

  1. Taaack så mycket! Vilka timmar det var också 🙂
   Alltså telefon ja – är inte toppen på det området, men det är rätt kul att faktiskt prata ibland också 🙂

 3. Så bra idé att fira vändningen sådär, hur det mörkaste mörka banar väg för ljuset. just vad man behöver under våra tunga märkligt mörka vintrar, som är så fyllda av just de kontraster du beskriver.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close