Search

Naturligt rik

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det är fredag kväll och jag sitter vid köksbordet, hör brasan spraka och sippar på rött vin till maten. Med ett år bakom mig där jag prioriterat tid och lugn framför optimerad fakturering så borde jag kanske känna mig lite pank. Men för att använda en klyscha – jag känner mig så jäkla rik. Nästan skamligt rik.

Att ha förrådet fyllt med ved, får mig att känna mig naturligt rik. Att äta bär från skogen härutanför. Att i hög grad kunna styra med vem, hur mycket och med vad jag vill jobba. Att ha tid för spontana besök här hemma. Att ha naturen precis utanför dörren. Att jag kan bo på en plats som har min historia många generationer bakåt. Att få möta och lära känna nya, inspirerande personer, inte sällan över en eld.

Att få frivillig staplingshjälp av kusinen & hans kompis

Att när jag glömmer matkassarna på Konsum så hör grannen som jobbar där av sig och tar hem dem åt mig. Att jag kan åka skidor till mataffären. Att jag får börja varje morgon med att titta på småfåglarna en halvtimme, utan att känna mig stressad.

Att jag blir rörd varje dag av hur vackert det är här.

Att det är så tyst att jag tycker min egen andning stör. Att det frågas om allt annat än jobb när någon vill veta vem du är. Att jag bara kan ringa en granne när jag inte är här och be dem kolla om det verkligen bara är 2 grader i vardagsrummet.

Att det är fredag och jag ska ta skogsvägen till en stuga utan el för att fira helg. 

När känner du dig riktigt rik? 

18 comments

 1. Låter som rikedom, utan tvekan.

  Jag känner mig rik varje dag. När barnen gjort ett hemmagjort kort, eller lägger sin hand i min. När jag skrattar med en kompis. När jag möts hemma av någon som undrar hur min dag varit. Det finns så många tillfällen och ja – det är långt ifrån något ekonomiskt.

 2. Åh så himla härligt, wow verkligen! Så fantastiskt beskrivet, din livslust smittar av sig och du sätter ord på så som jag också vill leva, tack! Det här vill jag prata mer om med dig sen!

 3. Ja jag håller helt med om dina tankar kring rikedom! Allt du skriver samt egenjagat kött i frysen, egenplockade bär, ”hemmaodlade” ägg och egenodlade örter och grönsaker. Det sistnämnda ska jag dock bli ännu bättre på i framtiden. Vardagsäventyr och utflykter hemikring tycker jag också är berikande. Att kunna gå på picknick mitt i naturen bara minuter hemifrån. Att bo i skogen, i glesbygd, är rikedom i sig. <3

  1. Det är fabulöst bra 🙂 Visst har det sina baksidor, men än så länge inget jag saknar särskilt mycket 🙂 Det där med odling vill jag också ge mig på, även om jag har dåligt track record vad gäller krukväxter i alla fall 🙂

  1. Ja, just nu är det vad jag vill ha. Det ändras ju med faserna i livet, men det är fint att följa dem!
   Det var en finfin helg, i stugan bredvid vår (som syns på bilden). Kusinen bjöd på fredagsmys vid brasan 🙂

 4. Jag känner mig rik när jag tänker på att jag är frisk och hur mycket jag kan styra och ställa i min egen tillvaro, trots att jag är ”låst” med jobb, lägenhet, bil och andra mer eller mindre nödvändiga saker. Jag försöker att stanna upp mig själv ibland och låta de tankarna snurra runt. Det är nyttigt när man fastnat i negativa tankespiraler om att ”alla andra har det bättre” och så vidare.

  1. Friheten – det är nog den som gör det. Det där jämförandet ska man bara sluta med. Allas liv är olika och alla har sina bagage. Som du säger, tror det gäller att verkligen ha koll på sina egna lyckopiller och inte börja adoptera andras.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close