Search

[:sv]Återblick: Juni – the Bucketlife version[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Jag hade ju stora planer för juni och det är dags att kika tillbaks lite på vad jag hade för mig och om jag levde ut mina juni-drömmar!

Jag ville ha en lekfull juni med mindre allvar & prestation. Jag har blivit bättre på det men det kan ta tid att få ränderna att gå ur. En spark i baken och en påminnelse att leka kan behövas då och då! Jag ville också varva ner mentalt och koppla ned omvärlden i återkommande dos.

Så här gick det ungefär:

 • Logga ut – Jag vet att det här med att trycka på input-pausknappen sätter igång mina tankar och min kreativitet.

Ironiskt nog så blev juni den månad jag återinstallerade facebook-appen efter två år. Men det var för att all kommunikation på vår fotoresa skedde i gruppen där och jag missade hela tiden en massa roligt och viktigt så till slut kapitulerade jag. Nu ligger den i mobilen men jag går faktiskt nästan inte in och kollar den alls, så den kan få vara kvar en stund till.

I övrigt så har jag lyssnat på poddar, kollat snapchat och så, men det går ju inte att koppla ned i längre stunder när jag jobbar med just det här internetet. Vissa dagar har jag lagt bort mobilen helt under några timmar, andra dagar har jag varit haft roligt socialt & kreativt utbyte och då har det bars känts givande. Jag får godkänt tycker jag, för jag har tagit många fler promenader utan något i lurarna.

 • Ha ledig tid på egen hand – typ det bästa jag vet och något som alltid sätter igång lusten att göra roliga saker.

Det har inte blivit så mycket av det, om inte mina arbetsdagar på hemmakontoret räknas. De har varit delvis lediga men det var ju inte riktigt vad jag avsåg. Jag såg framför mig några dagar solo i Särna eller på annan plats, men det fanns faktiskt ingen lucka mellan resor, bröllop, midsommar och jobb. Men jag har inte ens tänkt på det, har haft så fantastiskt kul i juni. Flyttar med denna till juli helt enkelt, om behov uppstår.

 • Leka analogt – jag är ingen konstnär, men att måla, sjunga, pyssla, bygga eller göra något annat som bara innefattar mina händer och det jag har framför mig fysiskt, är så jäkla avkopplande och härligt.

Helt OK! Jag har sjungit en del faktiskt! Det har i och för sig med jobbet att göra och en inspelning vi håller på med där, men det är roligt ändå. Mina gamla Brimma-Bromma & stämbandsövningar har dammats av, för det var inte mycket styrka i stämbanden efter ett års tystnad. Jag har också börjat måla i den målarbok för vuxna jag fick i avskedspresent i julas (när jag bytte roll hos min kund). Jättemysigt och avkopplande!

 • Dra ner på allvaret – att sänka prestationskrav och allvarsnivån på det jag gör har alltid frigjort leklusten.

Jag får ett STORT MEGAGODKÄNT här! Jag har verkligen drivits av lust och lek i juni och det har varit en av mina bästa månader på länge. Jag har aktivt tänkt på att släppa prestation, något som var en utmaning på fotoresan där alla var så duktiga. Men jag lyckades bra! Jag har vågat testa och utvecklas, särskilt på fotofronten. Jag har tackat ja till saker och tänkt att det får gå som det går och jag har haft så roligt! Det här är stort för mig för jag har alltid så höga krav på mig själv och visst är det bra ibland, men de kan kväva kreativitet och lust också. Jag har verkligen upplevt att jag blir bättre och framförallt att jag har roligare när jag släpper dem.

 • Planera något kul – behövs det ens förklaras?

Med beröm godkänt! Sara kom ju hit och förgyllde stan under ett helt underbart dygn, jag har en spontan Särna-tripp på torsdag, kollar på kompistripp i juli och har banat väg för roliga grejer jobbmässigt. Jag har genomfört min midsommarcykling, ett grymt härligt mini-äventyr och jag ska möta upp några kursdeltagare på fotovandring i Sthlm i sommar. Förhoppningsvis också möta upp Helena på en fotovandring här i Norrpan nästa vecka. Massor av kul med andra ord!

 • Kravlös träning – jag vet att jag mår bra av träning och jag vet att jag är bra på att ställa krav på mig själv här och jag vet att jag tränar (och njuter) mer när jag skiter i kraven. Enough said.

Jag har faktiskt lyckats ganska bra! Jag har sprungit några gånger och njutit av sommarkänslan och att hitta nya stigar. Det har inte bekommit mig att jag har dåligt flås och att jag ibland stannat och fotat/vilat. Cyklingen var ju också en sån grej, rent skoj och ingen press. Jag ser fram emot att fortsätta med det i sommar och har packat en hemmagym-väska och mina inlines med till Särna.

Sen finns det några noga utvalda aktiviteter som jag tycker juni och lekfullhet lämpar sig särskilt väl för och som jag därför tänker se till att ha i minnesbanken när juni är över. The rest is bonus så att säga!

 • Spendera (minst) en somrig eftermiddag och kväll med bra vänner – Check!

[insert]picknick-friends [/insert]

[insert]sara-industri-hopp[/insert]

 • Laga mat och diska utomhus – check! Middag och efterföljande njutdiskning i Mormorsgruvan i helgen. Älskar det!
 • Träna utomhus och med naturliga redskap – check! Löpning & cykling har det blivit än så länge.
 • Beskåda en solnedgång vid vatten – Check! Jag och Sara gjorde ett försök med lite moln i vägen, men sen blev det också en kväll vid vattnet i Arvika.
 • Äta jordgubbar så mycket jag bara kan och orkar – halvcheck! Jag hade definitivt kunnat äta fler, men det har blivit ett bra gäng ändå.
 • Dricka bubbel på en brygga en sommarkväll – nope, inte än men den får hänga med till juli den oxå! 
 • Lära känna nya människor – jättecheck! Har mött oförskämt många inspirerande och fina nya bekantskaper, tack vare bröllop och fotoresa t.ex.

[insert]trio-falun [/insert]

 • Äta svingod glass i solen – nope! Fattar inte riktigt varför, men det har jag faktiskt inte gjort! En glasspremiär att klara av i juli alltså. Värre kan man ju ha det!

När jag ser tillbaks på juni så är det med så mycket glädje och kärlek och skaparlust att jag nästan blir tårögd. Herregud vad tacksam jag är för allt det bra i livet och för alla jag haft turen att möta som skapar det. Lovelovelove på er!

[insert]Katta-Falun [/insert] Känslan i juni i en bild 🙂

 [:]

7 comments

 1. älskar bilden längst ner!! så mycket du!! och du, vi måste båda ta igen jordgubbsätandet hör jag! sjukt dåligt av oss! plus glass. puss!

 2. Ah men fining du. så härlig sista bild! tycker helt klart du ska vara nöjd med juni, blir så glad att du lyckades med punkten ”planera något kul”, är inte det meningen med livet?? typ 😉

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close