Search

Badrum, vedklyvning och vinterparadis

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Jag är helt mör och känner att det ska bli sådär fantastiskt skönt att lägga mig. Jag har just bastat med det mörka vinterlandskapet utanför bastufönstret och när jag gick tillbaks till huset genom den knarrande snön, i det blå nattljuset och med brasan inne i bastun som en varm lykta,  så kände jag mig så himla rik. Det är så vackert här!

I dag har jag inte gjort så mycket konkret nytta i ladan – jag har jobbat en del med datorn och så har jag huggit ved. Tom & co har gjort desto mer. Badrummen börjar bli klara (de blir så fina!), den öppna spisen har fått ny stålram och upphängning och så har vatten- och avloppsanläggning gjorts klara idag och ska testköras i morgon.

Såhär börjar i alla fall badrummen ta form – vi har två badrum med toa och dusch, för det brukar bli lite kö när man är 10 pers här och alla vill duscha/göra morgontoa samtidigt. Att viga två rum för det kändes helt rätt. Jag skulle gärna ha badkar här också, men det kanske blir en utomhusvariant vad det lider. En vedeldad badtunna vore en dröm, ungefär som den vi njöt av på Trumvallen förra sommaren.

[insert]badrum-2 [/insert] Badrum två in the making – här är duschväggar på väg upp.

[insert]badrum-1 [/insert] Tänk att det här var en oisolerad lada med nedrasat golv för bara 14 månader sen. Nu är badrum ett nästan klart.

[insert]badrumsskåp[/insert] Badrumsskåp i mindre modell för att skapa mer yta

De har också börjat montera köksskåp och det tänkte jag hjälpa till med i morgon – IKEA-grejer har jag ju monterat i mina dar och vågar säga att jag är ganska erfaren på området. Jag tycker det är så frustrerande att inte kunna vara till nytta alltså, skulle verkligen vilja lära mig flera delar inom byggande. Vilken otroligt häftig grej att kunna alltså, jag blir bara mer och mer imponerad av det hantverket.

Jag och pappson hade riktigt mysigt med vedjobb i mörkret. Med bra pannlampor och grym vedklyv så var det en fröjd att få jobba på i vinternatten – alltså klockan var ju runt 19 men det känns ju som natt väldigt tidigt här, för det är så mörkt utan stadsljus.

[insert]pappa-ved [/insert]

[insert]vedjobb [/insert]  Bästa, bästa arbetsredskapet alltså. Två lass med ved blev det ikväll. Fler imorrn!

[insert]saga-ved [/insert] Den fina gamla sågbocken fick jobba igen!

 

Den enda baksidan med arbetsveckan är att jag inte hinner fota den gnistrande vackra naturen så mycket. Just nu är det minusgrader, snö och vacker rimfrost i träden. Jag knäppte några snabba bilder ner mot sjön när jag skulle hugga ved, men naturfotandet får jag vänta med till en annan tripp. Men såhär fint hade vi det idag!

[insert]vinterparadis [/insert]

[insert]vinterdag [/insert]

 [:]

9 comments

  1. Klokt av er!
    Ibland blir det kris här hemma och vi har ett badrum på 5 personer…
    Tur att det är tre smågrabbar jag har, som kan springa ut och kissa stående. Haha!

    Och såå avis på snön! Här är det grått och mörkt! Vitt är betydligt mer vackert!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close