Search

North of the lake

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Okej. Här kommer planen för Särna. Den är ännu så länge i allra högsta grad i skapandefasen, det vill säga vi har just börjat en troligen lång och svettig utmaning – nämligen att skapa en nygammal samlingsplats på familjegården i Särna. Vår ena lada är tänkt att göras om till ett plats där vi kan bo, elda, äta skratta och umgås.

Jag har alltid drömt om att ha möjligheten att samla så många som möjligt av de jag tycker om och umgås. Egna äventyr, gemensamma, med stora samlingsytor men möjligheten att krypa undan en stund. Och svängrum och faciliteter för middagar och julaftnar och annat skoj.

Det finns ju ingen bättre plats för detta än mitt älskade Nordomsjön. Fantastisk natur, orörda omgivningar och inte minst – gården som funnits där i flera hundra år. Där farfar föddes, där pappa växte upp, där jag var varenda lov. Där vi alla umgicks jämnt när jag var liten.

Det är dags för nästa kapitel. Och det kliar i fingrarna. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter sommar och hårt jobb tror jag! Det är en vacker men väderbiten samling plank som ska förvandlas till en bostad. En med högt i tak, gamla inslag med moderna bekvämligheter. En rejäl utmaning. Och ett riktigt bucket life project om något!

Ni får gärna hänga med. Här och på Pinterest, där jag samlar på mig inspiration. Det blir troligen ingen 7-veckorsresa med Ernst, men bra saker får ta tid tänker jag…

Har du några större livsprojekt i tankarna?
[insert]nordomsjön-view[/insert] [insert]nordomsjön-fireplace[/insert] [insert]nordomsjön_barn[/insert] Det finns lite att göra…

8 comments

  1. Vilka möjligheter! Vilket spännande projekt, kommer alldeles säkert bli hur bra som helst. Min förra hyresvärd (hyrde ut sitt hus till mig, eftersom han flyttat ut i ladan) hade stora partier med glas och det gav en fantastisk känsla av att vara i naturen. Fast han hade det på baksidan, inte vid ingången. Så utifrån gården sett så såg ladan ut att vara en lada, inget annat. Och himla mysigt om det är möjligt att spara de stora dörrarna till ladan. Så himla härlig känsla att dra upp en stor, stor dörr!

  2. Glömde skriva att vi drömmer om ett gym i vår lada….projektet finns idag bara i våra tankar. Ingen plan på när vi ska starta, blir lite inspirerad här. Så vem vet, nu kanske vi kör igång!

    1. Köööör! Och ja, glasparti är en dröm! Vi tog faktiskt upp en vägg möt sjön redan för 20 år sen, när en första insats gjordes. Det stannade i presenningsstadiet dock

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close