Jag har ju en strävan mot ett mer naturnära liv och en del som jag verkligen börjat titta ordentligt på är att utbilda mig inom fjäll, vildmark och skog. Det finns många bra utbildningar, varav de flesta är på 1-2 år och av naturliga skäl då inte i Norrköping. Det är ju lite svårt att träna till fjällguide på Östgötaslätten trots allt.

Jag har långt gångna funderingar på att söka en drömutbildning norrut, men vi har inte landat i exakt hur det skulle gå till och fungera i famljerådet, så tills vidare har jag kollat på kortare kurser och en av dem är Grundkurs vinter i regi av Svenska Överlevnadssällskapet.

Så här står det om utbildningen på deras webb:
Grundkurs Vinter är en 7 dagars kurs, till stora delar i fält. Under veckan lär Överlevnadssällskapets instruktörer ut mängder av kunskap om vinterfriluftsliv, både för de som vill repetera sina vinterkunskaper men även för nybörjaren. Kunskap som alla som vistas i skog och mark vintertid har nytta av. Gamla erfarenheter och nya vetenskapliga rön tillsammans ger en trygghet i friluftslivet. Hur fungerar du och din utrustning i vintermiljön? Hur kan du utnyttja naturen om du skulle bli nödställd ute i vildmarken vintertid?

Jag är anmäld och bekräftad till mars 2016 och det kommer bli kallt och alldeles underbart härligt! Vårvinter utanför Åre, det kan ju inte bli bättre!?

forest-view-stadjanWinter wonderland på Städjan förra året

top-of-stadjan

Vilken är din drömutbildning?