Search

After work i sin bästa form – fredagshälsning från Särna

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

En intensiv arbetsvecka är avklarad och så fort jag hade jobbat klart så tankade jag bilen och for mot norr. Den fredagsfeelingen går inte av för hackor (jag blev faktiskt så till mig att jag råkade spontanshoppa vårskor & vårjacka i Rättvik när jag skulle handla mat). Känslan att ha ett gäng dagar på egen hand häruppe, med jobb till ljudet av en brasa, lungor fyllda med fjälluft och en själ värmd av utebrasor, den är bara helt oslagbar!

Ikväll har jag bara gjort mig hemmastadd. Packat in, värmt upp och softat. Imorgon tänkte jag bege mig till antingen Njupeskär eller Nipfjället, lite beroende på vädret. Jag är väldigt sugen på att uppleva en solnedgång vid Nipfjället, med utsikt över Städjan, men det kräver ju en delvis molnfri himmel.

Städjan var så här vacker nu ikväll, så det är ju inte konstigt att en drömmer om att få se henne i kvällssol på nära håll också. Den här utsikten bjuds uppifrån krönet på den första backen ner mot Särna by (när det är relativt molnfritt). Jag kan inte tröttna på denna silhuett, som fascinerat mig i alla år.

Städjan sedd från Särna

Kvällen har spenderats här, med idéblock, dator och brasa. Och ett enda stort lyckopirr i kroppen. Jag vill aldrig åka härifrån!

I morgon ska jag samla steg och fjälluft – vad har du för lördagsplaner? 

14 comments

 1. Ser helt fantastiskt ut, och vilken härlig helg du kommer få :). Det där med eld, så fascinerande men så skrämmande på samma gång. Min lördag bjuder på stughäng på landet och middag med familjen ut restaurang på kvällen 🙂

  1. Ja, jag kan bli helt hypnotiserad av eld. Bara titta in i den och hamna i total tankefrihet. Riktig mindfulnessterapi ju 🙂

   Åh, det låter som en riktigt bra lördag! Och russinen ur kakan av landet vs stan. Ha så mysigt!

 2. Men det ser helt underbart ut. Jag blir ganska avundsjuk på dig för vilket drömställe 🙂
  Idag blir det light städning, målning av altanen, kanske en liten löprunda (solen är framme) och avslutningsvis middag hos svärföräldrarna.
  Ha en fin helg!

  1. Åh, bra mix – att både träna, jobba lite med kroppen och så trevligheter. Bästa mixen en ledig dag ju! Jag ska ut och gå i skogen nu tänkte jag, ska bli härligt. Får se om det blir en löptur imorrn när stormen lagt sig lite!

   Du har säkert något som jag skulle tycka om – så tänk inte så 🙂

 3. Så härligt så härligt, känns som du liksom hittat hem! åh jag önskar jag också hade en liten stuga jag kunde köra till på helgen. Fast oftast så blir vår helg mest ockuperad av att ta igen hela veckan, alltså handla, städa (detta eviga städandet, Winslow vill skaffa städhjälp när och om vi tjänar lite mer). Det känns som att man missar så mycket då man måste göra alla dessa hushållssysslor. I lördags så blev det ändå att vi lyckades ta oss ut. W åkte på en mountainbike trail och jag sprang. Har tydligen anmält mig till ett 20km lopp i början av maj så var dags att ta mig i kragen och köra en lång runda.
  Ser fram emot bilder från dina äventyr denna helgen!

  1. Ja, så känner jag faktiskt jag också. Trivs så väldigt, väldigt bra här. Gällande det där med att ta igen på helgen..det känns igen! Efter tuffare veckor brukar jag strunta i alla såna plikter och tänka att det ger mer att få göra precis det jag vill. Är jag pigg och glad så brukar det mest vara skönt att fixa lite ordning, men den där formen varierar ju 🙂

   Coolt med loppet! Och vad långt, haha. Kör järnet, jag hejar på dig!

 4. Den där gamle ladan alltså… den ser så überjädra helskön ut nu när den är klar. Och så har planeten slängt på den där utsikten också. Well, jag tröttnar inte heller på fjällutsikter. Aldrig!

  1. Ja, jag måste bara konstatera att den är überjädra helskön. Om en kan älska ett hus så gör jga det, haha.
   Fjäll/berg har verkligen hittat nyckeln till evig skönhet – undrar hur de gör!

 5. Så underbart! Älskar de där stunderna. Helgens planer är att njuta av lugnet och naturen vid vår sommarstuga vid Dalälven. Älskar ljudet från brasan och lugnet som vilar utanför fönstret. 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close