In Friluftsliv

Spänning, glitter och sång – livet på landet

Livet på landet - talgoxar

I några dagar har minusgraderna kopplat grepp om världen häruppe och vilka konstnärer. Jag älskar livet på landet. Isen har lagt sig under sång, frosten gör allting skört och gnistrande och tankarna går lättare att tänka. Som om de åker runt på blankis därinne.

Vintern närmar sig och för första gången är jag på plats för att följa varje steg i den skiftningen. Gnistrande kalla, stjärnklara nätter, sjöns förvandling från spegelblank till ismatt. Talgoxarna som tjatar på mig när jag måste fylla på mat och ekorrens triumf när den ännu en gång lyckats riva ner en talgboll. Jag kan sitta och titta ut på dem och upptäcka att en timme gått utan att jag märkt det. De är så roliga och söta!

Idag tog jag en skogspromenad för att fånga dagens sista solstrålar och under den knappa timmen höll naturen mig i konstant förtrollning. Det som går in i mig allra mest är tystnaden. Och hur jag först nu märker att jag saknat den i många år. Tänk att något som inte hörs kan påverka en så mycket. Göra en så lugn och lyssnande.

Jag är så innerligt glad att jag flyttade hit. Över att jag ska få uppleva årstiderna på första parkett, över att vintern snart är här för att lägga ett extra lager med sparkles på allt, sila solljuset genom iskristaller och göra allting ännu lite tystare och tankarna ännu lite klarare. Livet på landet är livet i koncentrat.

Här är en kort film och lite snapshots från björken utanför. Där händer det grejer hela dagarna. Och så tror folk att jag har jag har tråkigt här!


PS. Följ mig gärna på youtube – jag kommer göra mer film om min vardag här på landet framöver…

Lunch! 

Oooh, det här är min talgboll!

Alltså, jag skojar inte…

Talgoxar på talgboll - livet på landetJag sa ju det!

Suckers…It’s all mine…

Share Tweet Pin It +1

You may also like

en kärv skidtur på Fulufjället

En kärv skidtur på Fulufjället

Posted on december 10, 2017

[:sv]Hästveckan i Särna[:]

Posted on juli 1, 2016

Previous PostStockholm(arna) i mitt hjärta
Next PostFun in the snow - min winter bucketlist

8 Comments

 1. sara
  2 månader ago

  tystnaden ja. så öronbedövande!

  Reply
  1. Katta
   2 månader ago

   Ja, verkligen! Spot on!

   Reply
 2. Beata Rydén
  2 månader ago

  Alltså jag älskar att få följa ditt djurliv 😀 <3 <3 <3 Sååå söta och vilken mysig film! Längtar efter fler uppdateringar kring de söta djuren 🙂 Kram

  Reply
  1. Katta
   2 månader ago

   Haha, jag älskar dem oxå, tror jag kommer bli en sån där knasig fågeltant här i skogen, som bara pratar med fåglarna. Men det finns ju värre öden 🙂 Tack så mycket!

   Reply
 3. FlyingDryden
  2 månader ago

  Fin komposition med bild och musik, behövs inte mer än så. Gillar de där slowmotion-sekvenserna också, när de flyger. Förresten, stativfilmat?

  Reply
  1. Katta
   2 månader ago

   Tack! Ja, det var väldigt kul med slow motion, särskilt när det gäller raska småfåglar – man hinner liksom se dem ordentligt 🙂 Japp, jag ställde upp ett stativ bredvid soffan och filmade med teleobjektiv genom fönstret faktiskt. Så riskerade jag inte att skrämma iväg dem.

   Reply
 4. Lena - gott för själen
  2 månader ago

  Helt fantastiska bilder och film! Och vad fint du beskriver kärleken till naturen!

  Kram Lena

  Reply
  1. Katta
   2 månader ago

   Tack Lena! Jag var så himla fylld av den efter min lilla promenad och ville verkligen förmedla – vad kul att det gick fram! Kram!

   Reply

Leave a Reply