Search

Speed workation i vildmarken

I förmiddags vinkade jag av syrran efter en intensiv och produktiv speed workation hemma i ladan. Efter en galakväll i Stockholm på Venture Cup i onsdags plockade jag upp syrran (och yrvädret Leo) och drog norrut i torsdags.

Johanna är ju frilans på heltid sedan i somras så vi har äntligen mer tid tillsammans. Tid som vi lägger på att mejsla fram våra olika idéer till mer handfast verklighet. Det är så roligt och ganska så nyp-mig-i-armen-overkligt på samma gång. Nu är vi där vi fantiserat om ett tag – i startgroparna för att dra igång något vi filat på i några år. Kanske blir det inget alls, men vi är i alla fall närmre nu än vi hade vågat hoppas.

Vi har också hunnit med att planera kommande avsnitt av Bortom ekorrhjulet och hur vi ska öka spridning och hitta samarbeten och så har vi promenerat, käkat god mat och inte hunnit basta. Vi hinner aldrig basta som vi tänkt av någon konstig anledning. Det är för mycket liv att leva här, dagarna är alltid för korta på nåt förunderligt vis.

Leo på workation
Att rasta Leo extensivt var nödvändigt för arbetsron. Har insett att jag aldrig skulle palla att ha en hundvalp, haha. Det är som att ha en svingullig gangster hemma, som konstant gör allt han inte får och har sönder ens favvogrejer, men man kan liksom inte bli arg pga sötheten.  

Att vara på finalen i Venture Cup i onsdags gav mig väldigt mycket inspiration på entreprenörsfronten. Jag är inte fostrad i en entreprenöriell anda, men jag älskar känslan av möjligheter och framåtdriv som omger människor med drömmar och passion.

Jag tror att jag har en inre entreprenör som klivit fram de senaste åren, även om jag inte bygger stora bolag och reser riskkapital till vardags. Kan man vara entreprenör utan att drömma om world take over och bolagsimperium? I så fall tänker jag att jag är mer av en livsentreprenör, som vill bygga min bästa vardag, utvecklas livet igenom och skapa något som andra också kan ha glädje av. Och ha tid för att leva livet vid sidan av.

Katta i skogen
Katten, glad i hatten

Nu ska jag i alla fall ta en paus i framtidsbyggandet och kolla en film i soffan framför brasan. En lördagkväll blir inte mycket bättre än så i min bok. I alla fall inte inomhus 🙂

 

3 comments

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close