Tack maj och välkommen med din thunder juni

av | Jun 1, 2018 | Mitt Bucketlife | 12 Kommentarer

De här kvällarna i maj – jag har inte riktigt vetat hur de ska utnyttjas på bästa sätt. Ibland slutar det med att jag bara lallar runt på gården för att jag inte vet hur jag bäst ska förvalta dem. Fara upp på en fjälltopp? Gå i skogen? Paddla på sjön?

I onsdags fick jag äntligen lite hjälp i mitt velande. Det var Mari som äntligen kommit hem från en härlig träningsresa i Marbella. Ingen av oss hade väl trott att hon skulle ha det svalare där än hemma i Särna. Vi bestämde oss för att fira ut maj med kanske det härligaste som finns – en hike med fjällutsikt en vacker sommarkväll

Vi möttes upp sent, för det är ingen stress när natten är ljus. Halv nio började vi gå från byn upp mot Mickeltemplet, Särnas lilla men väldigt mysiga skidbacke (och längdspår) som drivs ideellt. Vi flåsade upp till toppen med den milsvida utsikten.
Klättrade upp i utsiktstornet som nog har Särnas vackraste vy, 360 grader skog och fjäll, och som den här kvällen var dränkt i varm, guldig kvällssol. 28 grader var det när vi började gå. I norra Dalarna, i maj!

Vi drack te, fick ner flåsandet och förtjusades av utsikten en stund, innan vi fortsatte vår soldränkta after work. Under cover fjällhund Hedvig höll upp tempot. Oväntat mycket krut i den lilla jycken.

Vi tog bilvägen ner en bit, till kalhygget där jag hängde en lördagkväll i april förra året,och fotografen i mig blev nästan knäpp av det vackra ljuset.

Solnedgång i maj på Mickeltemplet

Vilken dröm den här månaden varit förresten. Den började med vinter, fortsatte med vårflod och drog rakt in i sommaren nästan utan att passera vår. Häftiga maj – dig kommer jag minnas länge!

Nu ska jag strax hoppa in i bilen och köra till Stockholm. I helgen fyller jag jämna siffror och det ska firas med en härlig middag med familjen, på en lummig uteservering förstås. Vad jag tänker och känner om den här passagen vet jag inte riktigt än, det har gått så snabbt hit så det får nog landa lite innan jag yrar om det här 🙂

Juni började i alla fall med dunder och brak i morse, när jag väcktes av en rejäl åskskur rakt över gården. I över en timme mullrade det loss och strömmen gick. Jag tänker att det blir ett alldeles utmärkt ledord för starten på resten av mitt liv – thunder!