Just precis nu pågår vår lägenhetsförsäljning och förhoppningsvis kan vi skriva på snart. Den vanligaste frågan jag får nu är vart jag ska härnäst. Och den har jag ärligt talat inget svar på. Tankarna går runt olika alternativ.

[insert] [/insert] Vår nuvarande lägenhet. Snart såld?

Ett är att köpa ett eget litet hus i Särna (eller bygga ett) och försöka hitta någon lämplig lösning för Stockholmsvistelser. Typ ett rum eller en andrahandslägenhet lite utanför stan.

Ett annat är att testa Åre ett tag, men det känns lite bökigare med nuvarande jobbuppdrag och återkommande Stockholmsbesök. Men vore ändå superhärligt.

Som jag och Sofia konstaterade i helgen – det är ett himla lyxproblem att ha så många möjliga alternativ. Det finns ju rätt många platser att välja på för ett nytt kapitel, där en bara har sig själv att tänka på och samtidigt inte exakt vet vart man vill. Jag vet vad jag vill, men var?

Kommer jag trivas med att bo själv i Dalarna, nära naturen men långt från vänner? Samtidigt har jag ingen som helst lust att bo i Stockholm på heltid. Det är för mycket tid i köer, för stressigt och för dyrt. Jag vill jobba för att leva, inte för att bo.

Jag har börjat ringa in vilka faktorer som är viktigast för mig, oavsett var jag hamnar. Med dem så är det kanske lite lättare att sålla och hitta rätt?

  • Det ska vara en plats som inspirerar – även om jag inte har ett sammanhang där ska det rätt omgående ha potential att kännas som hemma. För mig innebär det bra möjligheter till naturupplevelser, en bra energi (flummigt jag vet, men jag har alltid valt boende utifrån det)/bra människor och ett boende som har något speciellt. Om det så är historia eller fönster med utsikt vid köksbänken.
  • Det ska inte kosta så mycket att jag måste belåna mig högt. Jag vill helst hålla mig under en halv miljon i lån om det går.
  • Det får gärna vara hyfsat i ordning – jag vill inte ha något stort renoveringsprojekt själv. Lite målning och sånt går bra, men att dränera en grund, dra om el eller lägga nytt tak är jag inte jättesugen på nu när ladan börjar bli klar.
  • Det ska gå att ha fågelbord och finnas plats att odla. Jag har saknat fåglar så mycket i vår nuvarande lägenhet. Eller att kunna hänga ut kläder på vädring.

Mysig trädgård ju!

  • Jag vill gärna ha någon typ av uthus, som kan fungera som härlig atelje och förvaring för friluftsprylarna. Ett mysigt litet stall eller så. Kanske kan den hysa en bastu och ett litet gym också. Eller en häst.
  • Jag vill ha en utsikt. En vy som ger en känsla av space, en sån jag inte kan se mig mätt på. Där jag kan titta ut och följa årstiderna. Högt upp eller vackert placerat för soluppgång eller solnedgång.

Titta vad mysigt – ett härbre på köpet!

 Vedspis i köket. Det har jag drömt om länge! (De tre nedersta bilderna från svenskfast.se).

Vad skulle du leta efter om du fick välja helt fritt?