Search

Två världar, en plats – morgon vid Särnsjön

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag är hemma igen och lugnet har lagt sig som en gosig pläd i mitt sinne. Det är något som händer så fort jag passerar skylten med SÄRNA och livet blir liksom både lugnare och skarpare på samma gång. Det är som om jag putsat linsen och får en klarare vy, samtidigt som jag går jag ner i varv och upplever mer. Här behöver jag inte skärma av en massa intryck, här kan jag ta in det som finns utan att kortslutas.
Jag hoppas att jag alltid kommer ha tillgång till en sån oas, en plats att komma hem till där jag kalibreras närmare mig själv som jag gör här.

Jag har gått ner till sjön två morgnar sen jag kom hem i onsdags, något jag alltid saknar när jag är bortrest. Det är två helt olika världar som mött mig. En kändes som rogivande, varm bomull och en var eldig och fylld av kraft. Jag vet inte vilken jag tycker mest om, men som tur är behöver jag inte välja.

Morgon vid Särnsjön
I går morse kom jag ner till Särnsjön och det här…

Eldig soluppgång en morgon vid Särnsjön
…och i morse bjöd hon på något helt annat och jag kan bara buga, ödmjuk och andlös.

Frost, gräs och soluppgång
Alltså, naturen! 

När jag får börja dagen så här så får jag en helt annan energi och skärpa resten av dagen. Och harmoni, inte minst. Det blir lättare att tänka, skapa och göra. Oavsett om det är dimma, brinnande himmel eller en helt vanlig grå morgon, så blir jag glad av att gå ner och säga hej till sjön och dagen det första jag gör. Är jag låg får jag tröst, är jag trött får jag energi och är jag glad så blir jag gladare.
Det är aldrig en sämre version av mig som lämnar sjön och går tillbaka upp till ladan.

Spegelblankt och dimma


Vatten som brinner


Fire and ice
Snart ska bryggan upp för i år. Kommer sakna den tills isen kommer, tycker den är så vacker där i vattnet. 

Jag ser fram emot många, många morgnar på min strand vid min sjö i mitt paradis. Här är några fler av de jag redan upplevt.
Vad skulle du helst vilja börja varje morgon med? Och var? 

 

8 comments

  1. Så himla vacker plats.
    Det är så härligt att ha ett ställe man återkommer till som altid förändras i alla möjliga olika ljus. Har inte hittat en likadan plats här, som är relativt nära där vi bor dvs. Kanske kommer. Annars är ju central park en ganska lämplig kandidat 🙂

    1. Ja, kan tänka mig att Central Park verkligen är en sån plats – eller någon cool plats nere vid vattnet, med vy mot Manhattan. Vid vatten brukar det alltid vara spännande skiftningar 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close