In Vardagsliv

5 fina saker jag vill börja med igen

Ibland kan jag plötsligt komma på saker, som jag liksom slutat göra utan att tänka på det. Och så inser jag att jag verkligen saknar dem. Händer det dig också ibland?

Jag brukar skriva ner dem i mobilen, sådär när jag kommit på det. Tanken är att jag ska kolla upp möjligheterna att börja igen. Vissa saker är det inte så konstigt att en slutar med, det kan ju vara sånt som en fått göra via skolan, någon arbetsplats eller på en plats man bott en period. Men med andra saker är det lite konstigt hur de bara fasas ut på nåt sätt.

Så här ser listan i min mobil ut just nu i alla fall:

 1. Börja sjunga igen. Både solo och i kör. Jag gick i musikklass i gymnasiet och upptäckte då hur sjukt kul det var att sjunga i kör. Solo har jag sjungit typ så länge jag minns, men nu gör jag liksom inte det längre. Inte ens i bilen!
 2. Träna med kompisar. När jag fortfarande bodde i Stockholm gjorde jag det väldigt ofta. Gym- eller utomhusdejt, helst följt av en frukost, fika eller middag. Så himla mysigt. Och så kommer en ju iväg också.
 3. Köpa snittblommor på fredagar. Det var längesen nu, eftersom jag flängt och farit. Egentligen kanske jag längtar efter det där hemmet att köpa snittblommor till, men jag saknar snittblommorna också. Får bli hem till pappa så länge.
 4. Bjuda hem vänner på middag. Och sitta och snacka om allt jättelänge. Det var alldeles för längesen faktiskt. Och egentligen kan jag väl kopiera texten på punkt 3 🙂
 5. Dansa loss till euforiskt bra musik. Alltså guuuud vad längesen det var. Och vad roligt det är. Det måste jag styra upp snart.

Vilka härliga vanor har du tappat bort, utan särskild anledning? 

Fina snittblommor i Elsa Billgrens bröllopsklänningshimmel.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostVeckan som gått, veckan som kommer och en himla bra dag
Next PostThe influencer convention på Grand Hotel Saltsjöbaden - dag ett

10 Comments

 1. Aargang73
  9 månader ago

  Jag har framför allt två saker jag om och om igen tänker på att börja med igen. Bägge delarna slutade jag med som tonåring, men kan aldrig släppa det helt. Det ena är simning och det andra är tvärflöjt. Låter lite som det med din körsång 🙂

  Reply
  1. Katta
   9 månader ago

   Åh, vad roligt med tvärflöjt, tycker det är ett så härligt instrument! Ser fram emot att höra smakprov om du tar upp det 🙂

   Reply
 2. Christine - 29°
  9 månader ago

  Ja absolut. Tränade Ju-Jutsu som ung och skulle gärna ta upp det igen. Det är bara det där med tiden som ska räcka till också.

  Reply
  1. Katta
   9 månader ago

   Ja, det kan vara kruxet när man är vuxen, det blir ju ofta så att en får prioritera bland det roliga. Hoppas du hittar tiden!

   Reply
 3. made by mary
  9 månader ago

  Åh så underbart, vilket toppeninlägg!! Det ska jag också göra, en lista på sådant jag vill starta med igen. Satt nämligen och tänkte på sånt där alldeles nyligen. Vad mkt jag gör som jag eg inte vill göra, och heller inte behöver göra. Och så sådant jag VILL göra som jag slutat eller aldrig börjat med. Helt knasig prioritering!

  Tack fina för underbart inlägg!!

  Reply
  1. Katta
   9 månader ago

   Ja, det kan vara värt att fundera igenom särskilt saker som bara tar energi. Ser fram emot att läsa din lista!
   Och TACK för din dragning på TIC. Gav mig så mycket bra svar och tankar.

   Reply
 4. Mari
  9 månader ago

  Åh, fina saker. Köpa snittblommor på fredagar. Något jag också vill börja med igen 🙂

  Reply
  1. Katta
   9 månader ago

   Ja, man blir ju så glad av det!

   Reply
 5. Trailinspiration
  9 månader ago

  Va…? Hur kan man INTE sjunga i bilen…?! 😮 😉
  Hihi!

  Kramar

  Reply
  1. Katta
   9 månader ago

   Eller huuuur! Fast det försvann när jag började lyssna på ljudböcker. Så svårt att göra samtidigt 🙂

   Reply

Leave a Reply