Jag har haft lugna dagar här hemma och glatt mig åt att se snön lägga sig i ett övertygande täcke på marken. Inte minst, på de många vackra granarna runt gården. Det är riktig Disney-feeling på gården just nu.

Jag har skottat (så bra träning!), burit ved, umgåtts och jobbat. Och så har jag varit ganska trött och lite låg någon dag och tänker att så får det också vara. Den här tiden på året tror jag vi egentligen är gjorda för att gå in i någon slags vintervila. Men man kämpar ju emot med näbbar och klor tack vare det där lutherska arvet.

Det ingår nog i övergången mellan ett prestationsorienterat stadsliv till ett lugnare liv på landet med mindre andel jobb att känna sig lite onyttig. Jag övar på att känna att det här med att jobba på egna lustprojekt också är jobb och att det är ok. Har upptäckt att det hjälper att jobba hårt med kroppen – och det är faktiskt mer konkret givande också. När jag hade skottat hela gårdsplanen i fredags kändes det helt sjukt bra att blicka ut över mitt verk. Det ömmade bra i ryggmusklerna också och jag somnade gott sen.

Idag har jag försökt adventspynta lite här, helt utan julgrejer. Men jag tänkte att här behöver jag ju inte det egentligen – jag gick ut och tog ner två babygranar på gården som fick bli välkomnande utejulgranar. Sen plockade jag lite granris och gjorde en ny ”dörrmatta” eftersom den förra hade förvandlats till spridda barr.

Jag har också riggat ljusslingor lite här och var och med snö, tända ljus och äppelglögg framför brasan så blev faktiskt adventskänslan på topp! Jag kommer ägna första advent till den ultimata Särna-mixen. Först en tur med snöskor och kamera till Städjan med en likasinnad foto- och naturnörd härifrån. Det följer jag upp med jobbmys framför brasan och om jag hinner – ett lussebak.

Vad har du för adventsplaner? 

Lördagmorgon i Särna


Efter ett jobbmöte gick jag på en promenad rakt ut i skogen och berömde granarna för deras vackra outfits. 


Sjön är min nya favoritrunda och när jag hade julpyntat i går så tog jag lördagkväll med en kvällspromenad i månskenet. Skotrarna har redan kommit fram och jag tänkte lufta vår skoter i veckan jag också.  


Alltså lyckan när jag ser det varma ljuset från mitt lilla hem på jorden – inbäddat i snö och skog.


Hemma. 


Julmyset!