Search

[:sv]Mitt 2015 – facit på årets målsättningar[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]Så kan det nu summeras, mitt 2015. I många, många år har jag skrivit ett brev till mig själv om ett år, med snälla förmaningar och målsättningar för året som ligger emellan oss. Blankt för den ena, färdigskrivet för den andra. Mitt ett år äldre jag går tillbaks och svarar mitt yngre jag på hur det gick.

Larvigt kanske en del tycker, men sedan jag började göra detta har jag haft mer riktning i mina val under året och trots att jag inte haft mitt brev framför mig konstant, så är det som att det här med att sätta det på pränt ändå ger en effekt. Det ligger som ett fint litet beslutsunderlag därinne i kompassen.

Förra året blev det inte riktigt ett brev, utan en mind map över året. Så här såg den ut.
Bucket-map_2015

Så, hur gick det då? Jag har ju skrivit om mina upplevelser och de beslut jag tog under året men den här kartan innehöll lite mer än det.

Hälsa

Det här området är delvis ett dåligt samvete. Vissa delar har jag varit rätt så bra på, som att skapa balans i vardagen efter rätt många år med mycket stress. Skitbra alltså! Jag har också lyckats rätt så bra med en aktiv vardag – jag har varit ute mycket mer, tagit mig tid till egna små äventyr i skogen, försökt få in minst 10000 steg varje dag och jag köpte ett höjbart skrivbord till hemmakontoret. Rätt så mycket check på det.
Mitt 2015
Vi har ätit mycket mer vegetariskt, särskilt sedan i somras och jag/vi köper nästan bara ekologiskt. Check på det.

Sorgebarnet då… Den mer aktiva träningen har jag inte riktigt kommit igång med som planerat. Rörlighet knappt alls och även om jag varit på gymmet några gånger på senaste tiden så ger jag mig själv underkänt på styrketräning också. Men – jag ska inte racka ner på mig själv –  jag har behövt dra ner på prestationen i det och inför 2016 har jag redan satt igång en hälsosatsning som känns bra.

Business

Jag skaffade hjälp med bokföring och fick även rådgivning på köpet. Det har varit otroligt skönt att slippa bokföra själv och jag kommer fortsätta med den här tjänsten även 2016. Sparandet har jag som sagt satt igång och det ska jag göra i större utsträckning under 2016. Det är otroligt mycket som går bort i skatt när en är egenföretagare. OMG. Det gäller att hålla i de slantar som blir kvar och få dem att växa.

Eftersom jag jobbat mer än planerat för min kund i Stockholm så har jag inte haft utrymme att ta på mig fler uppdrag, men under 2016 kommer mitt uppdrag för dem att se lite annorlunda ut så nu är jag redo att nätverka här i stan! Det ser jag fram emot. Jag har också skaffat hjälp med formgivning och digital kompetens, vilket kommer synas på både bloggen och mitt företag i början på 2016.
arbetets-museum
Mer mingel i Norrköping 2016!

Under 2015 har kompetensutvecklingen mest varit självstudier och egen trendspaning, men det blir det ändring på 2016. Galet sugen på allt jag bokat in, mer om det i nästa inlägg 🙂

Bucketlife

Jag har jobbat lite för mycket för att utveckla den här sajten som jag hade tänkt. Men en hel del förändringar i utseendet har jag gjort och jag började skriva på engelska. Just nu har jag bordlagt engelskan ett tag, jag är en språkälskare och vill ha så pass bra kvalitet på det att tiden helt enkelt inte räckte till.

Jag har lagt det mesta bloggkrutet på att förbättra mitt fotograferande och så har jag faktiskt tagit mina första steg inom film. Här kan ni se några exempel från en morgon vid Näknen och en härlig dag på Fulufjället . Jättejätteroligt tycker jag och nu kommer jag försöka parallellutvecklas inom både film och foto!

Projektet Särna är utan tvivel det största och det är igång! Årets bästa. Jag har dokumenterat arbetet och här kan ni följa hur det fortskrider.

Under året har jag också ägnat mig åt självstudier inom vildmark och fjäll och de flesta av mina äventyr och resor i år har handlat om just precis det. Vandringen i Norge, helgen på Trumvallen all tid i Särna och mina vardagsutflykter härhemma. Jag har investerat i lite utrustning och jag har bokat in en överlevnadskurs 2016. Mer fjäll och skog i mitt liv alltså!
Katta-Zeb
Fantastiska Trumvallen!

Så – det var facit på mitt 2015. Jag tycker jag har lyckats ganska bra med mina målsättningar och lyckats driva arbetet framåt även om jag jobbat mer än jag trodde. Jag ger mig själv godkänt och ser fram emot att fortsätta på det här härliga spåret 2016! Mer om det i morgon…[:]

6 comments

 1. Vad mycket du har gjort! Jag tror det är viktigt att liksom reflektera över det som har varit för att utvecklas och nå längre – i den riktningen man vill!

  Det låter riktigt spännande med överlevnadskursen, ser fram emot att få höra mer om den.

  Jag älskar dina foton, dem gör mig lycklig!

  1. Tack Clara, du är så snäll!! Ja, det är ju superbra och kul att faktiskt titta tillbaks – både för att lära sig men också för att pausa i den där eviga framåtjakten.

  1. Haha, ja det vore ju helt galet om man hann allt som man ville. Tror nästan det vore lite tråkigt, i alla fall för mig som gillar vägen mer än målet!

 2. Gillar inlägget mycket. Och jag behöver nog hitta tiden för att navigera lite kring nästa år. Jag har en del på gång men faktum är att jag vill koka ner mitt liv till en mindre händelserik variant. Jag har en längtan efter något som jag behöver definiera. Och för att det ska vara möjligt behöver jag lugn och ro. Det ska bli kul att fortsätta att följa dig!

  Gott Nytt År i förskott!
  Emilia

  1. Tror jag förstår precis vad du menar! Jag längtar också efter ett lugn, men kanske framförallt inombords. Det är troligen en reaktion på att allt går jättesnabbt överallt och allt är möjligt – för min del i alla fall.

   Jag tycker väldigt mycket om att följa dig också – och ser fram emot att läsa om ditt 2016!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close