Search

I år börjar vintern i Funäsdalen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Här kommer ett vintrigt hej från fjällstugan – vi hittade vintern i Funäsdalen och det känns som en härlig början på alla vinteräventyr jag längtat efter ett bra tag nu. Den har börjat nu och jag är så redo!

Jag körde in i Funäsdalen i går kväll och i rätt tid – ibland levererar livet besvikelser och då är det extra fint att ha årets vinterpremiär och två livsbejakande vänner inbokade. Vi hade inga direkta planer för helgen, bara att komma iväg och äventyra, äta god mat och njuta skiten ur fjällen – och vi har börjat bra!

Idag gick vi på ett tips från Funäsfjällen – en bildskön tur runt Svansjön (Guldtur 10 för dig som är nyfiken). Snön har nyligen lagt sig och ljung och ris sticker upp lagom mycket för att vi skulle se var vi kunde gå. Det är inte lätt att följa en sommarled i snö, men det gick bra idag.

Svansjön, Funäsdalen
Svansjön bjöd på vinter och lite gloom till en början, men ingen balett. Eftersom min kamera blev kvar i stugan fick jag låna Saras & Katrins bilder – det en inte har i huvudet får en ha i vännerna osv.
Hazel vid Svansjön, Funäsdalen
Hazel sög i sig all vinter hon bara hann. Vi gick nio kilometer, hon plöjde nog minst det dubbla

Vi gick en egenkomponerad tur, runt halva Svansjön, förbi några drömstugor (efter den här helgen har jag bestämt mig för att jag inom en inte alltför avlägsen framtid ska ha en egen stuga på ett fjäll) och upp på en höjd. Där gjorde vi en eld, åt varma mackor och såg ut över de blåskimrande fjälltopparna. Solen bröt fram och målade fram några av dem lite extra och just där kände jag mig så tacksam över de fria vidderna, de fina vännerna och Hazels lyckliga bus i snön. Livet är fint i alla sina kontraster.

På en sten, vid en sjö, på ett fjäll kan vi kalla den här

Katrin i Svansjön Funäsdalen
Katrin styr lunch

Dagens kök. Varma mackor är den enklaste och absolut godaste eldmaten jag vet. Den kan förberedas hemma, varieras med allt göttigt man vet och går snabbt när man är hungrig på ett fjäll eller i skogen. Om man kunde gifta sig med en maträtt så skulle det här bli mitt val. 

Sara vid Svansjön
Sara och utsikten


Svansjön

När man hittar en drömstuga!

Vi har som sagt en öppen helg med en skön lunk och det är så skönt. Att vara mycket utomhus, planera och äta god mat, lösa livets gåta över ett glas bubbel och mysa i soffan med tända ljus – såna här dagar är guld värda i all sin enkelhet.

I morgon bestämmer vi dagsturen över frukost – precis som idag – och ger oss ut och utforskar pärlorna runt Funäsdalen. Det blir en bra dag, imorgon också.

10 comments

  1. Åååh vad mysigt! Bara namnet Svansjön skapar vackra illusioner. Oavsett väder. Stort grattis även till dina tre bra saker. Det är du mycket väl värd! Ha en toppenbra helg! <3

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close