Search

Life is better by waterfalls and bonfires

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Jag sitter i soffan i stugan som är vår för en helg. I bakgrunden spelas musik från bergen och på bordet står allt möjligt gott och plock. Vi har haft en sån där lugn dag med små äventyr – kravlöst och helt styrt av känslan för dagen.

När mindre bra saker händer så är min bästa medicin att föra in mycket bra saker istället för att bara mata det dåliga. Bra saker som att vara utomhus, upptäcka vackra platser eller att sitta vid en eld, göra mat och skratta med personer som gör en glad. Och just precis det gjorde jag idag. En riktigt fin dag, med mest plus på kontot.

Stugan i FunäsdalenVi började med en lugn morgon och lång frukost. Och minst 6 koppar kaffe. Kaffe har alltid varit gott mot mig. 

Katta Andersåfallet
Sen åkte vi till Andersjöåfallet – vattenfall är bland det bästa jag vet och jag har samlat några på min lista nu, även om vi inte badade denna gång. Vi lekte med kamerorna, knatade runt i vinterskogen och beundrade fjällvyer istället – jäkla fint det också! Foto av Sara 


God el i människoform!


Livet!


Sara ”Aspen” Rönne


Man borde helt klart sitta i en fors mycket oftare än man brukar.

Efter fallet scoutade Sara fram ett vindskydd nere vid sjön – där värmde vi oss med varm lingonsaft innan vi (Katrin) gjorde en tidig middag på Muurikkan. Det blev wraps med gräddig renskav och lingon, så ruskigt gott!


Saras andra alter ego är Lumber Jane – hon är riktigt kapabel när det kommer till att bära ved och elda järnet, som du ser.


Katrin är superkapabel vid eldspisen, bland annat.

Lagom till vi ätit klart blev ljuset sådär mystiskt fint nere vid vattnet. Brasan sprakade och vi njöt av speglingarna i sjön och konstaterade att vi är rätt bra på det här med att fylla dagar med bra liv, i vått och torrt. 


Två gladpiller i samma bild

Katta vid Funässjön
Foto av grymma Sara 


Fina Katrin

I morgon åker vi hemåt igen – jag till Särna och Sara & Katrin till Åre. Men redan på fredag får jag träffa Sara igen, för då ska vi ha workation i ladan. Innan dess ska bryggan upp och jag ska ut och springa i skogen innan den snöar igen för säsongen. Något jag alltid saknar på vintern är känslan av mjuk barrstig under fötterna – men snö under skidorna är inte fel det heller, eller hur?

 

12 comments

 1. Vilka fina bilder!
  Nej snö under skidorna är inte fel alls! Inte heller det där fina knarrande under kängorna precis när vintern börjar och man inte släpat sig hem i snömodd ännu 😉

 2. Jag älskar verkligen bilden av muggarna framför brasan, även om vartenda foto är fint (som alltid).
  Vilken ljuvlig dag ni verkar ha haft och tänk så märkligt, lite sjukt?, att jag läser om den från flera håll i era bloggar. Som om jag var med, fast jag inte var i närheten. Jag vet vad ni hade för väder, kläder, mat och dryck!
  Jag bloggar också, men lite anonymt vad gäller ansikten och namn, kanske det är tråkigt för dem som läser? Jag har en väldigt liten skara som kikar in och är både nöjd som det är, och samtidigt sugen på att tusenfaldiga antalet besökare. Hur har du byggt upp din blogg och hur ”genomtänkt” är den, med innehåll och tidsplaner?

  1. Hej! Förlåt sent svar 🙂 Haha, ja det blir ju lite så när man följer flera som umgås, tycker det är roligt!

   Oj – jag har varvat mer planerade perioder med såsom jag mest gör det – efter känsla och tid. Jag behöver ha det mer som inspiration än jobb tror jag för att det ska bli bra. Men jag har lagt massor av tid på den oavsett!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close