Search

Adventshelg i Särna

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Ljusen fladdrar och brasan sprakar och jag tror julkänslan vaknat nu, efter en riktig adventshelg i Särna. Ladan är lagom julpyntad, utanför står en gran med slingor, en glad tomte med marschall och härinne har en blandning av mammas och farmors gamla julpynt åkt fram. I helgen kom dessutom snön på riktigt och så väntar jag på uteslingor till granarna på gårn, men sen blir det nog alldeles perfekt julstämning här.

Igår stod jag nästan hela dagen och serverade eldvarm glögg på Lomkällans Julmarknad. Lomkällan är ett skogs- och arbetarmuseum här i Särna som har så mycket att visa och berätta om skogsbruket och människorna som präglat den här bygden. Sväng in där på en prisvärd fika nästa gång du passerar Särna och lär dig en härlig bit av historien på köpet!

Att stå där vid brasan, dricka glögg på ett renskinn och känna doften av barr medan stora snöflingor singlade ner mellan gamla timmerhus, ja det gav så himla mycket julkänsla. Fram till jag var tretton år så var det här i Särna vi firade jul. Med massor av snö, egenhämtad gran och lediga dagar utomhus. Det är verkligen jul för mig.


Mitt kontor igår! Det snöade rejält hela dagen, så jag fick vända skinnen upp och ner tills vi hade öppnat marknaden.

När glöggen stod på elden och marschallerna var tända, ja då kom julkänslan rakt över mig. Det var så mysigt! 

Det blev ännu mysigare när det var mörkt, men då var det svårfotat.
Glöggstation Lomkällan

En av de där tomtarna fick följa med mig hem igår – de är skitfina och kommer från Hede.


Marshaller kan man aldrig ha för många

Idag har jag istället firat andra advent med att göra alpin premiär på Idre Fjäll – också något som ger julkänsla på ett sätt. Backarna var så fina, efter helgens 30 pudriga decimetrar nysnö. Det blev ganska lugn åkning, men det känns härligt att ha dragit igång en säsong med massor av skidåkning. För i år ska det bli det, både på längden och utför.

Känslan vid säsongens första åk, när man glider ur liften, tar några stavtag och backen ligger öppen nedanför. Ren lycka!

Ni ser henne va, Städjan? Kan fortfarande inte fatta att jag BOR här!

Veckan som kommer nu går verkligen i jobbets tecken. Väldigt roligt jobb. Jag börjar med att assistera på reklamfoto i Funäsdalen i morgon och avrundar med livepodd i Stockholm på lördag. Däremellan blir det annat jobb som jag snart hoppas berätta mer om.

Har du kommit in i julfeeling än? 

8 comments

  1. Julfeelingen börjar så sakteliga att infinna sig, men tyvärr leder stressen över feelingen än så länge. Jag jobbar på det… Du, jag skulle behöva ett tips. I början av januari ska vi åka till Idre för en vecka. Vi har varit där många gånger förr och åkte mestadels utför. Jag har även åkt längdskidor, men mest Platten 2, Fjället runt nån gång och även testat Burusjöspåret. I år tänkte jag och min far att hyra turskidor och åka nån tur lite mer upp på Nipfjället/Städjan. Har du nåt bra tips på en fin och bra tur att göra? Sisådär en eftermiddagstur?

  2. Julkänslan är därinne. Jag satsade på en sak i år, och det var att ordna med hyacinter. Det kändes överkomligt för just mig, för det är så mycket annat just nu. Och nu har jag sex stycken väldoftande hyacinter och jag känner mig nöjd. All annan pynt som eventuellt åker fram är bara bonus. Det blir gran, det blir mat, det blir #skraltundergranen. Men lugnet: det ska vi ha i överflöd!

    1. Åh hyacinter ÄR ju jul 🙂 Väldigt skönt att ha den inställningen, jag har också dragit ner massor på ambitionerna. Lägger krutet på god mat och levande ljus 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close