Search

Go West(ern)!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Natural horsemanship. Det säger ju ungefär allt. Jag vet att ridvärlden är väldigt polariserad när det gäller traditionell ridning kontra Westernridning. Jag älskar båda delar, men jäklar i min lilla låda vad roligt det är med Westernridning.

Jag gillar den där känslan av att jag och hästen gungar fram tillsammans och kommunicerar med små fina rörelser, ljud och viktförändringar. Det är ju något mer master/slave-känsla över att ha strama tyglar och få hästen att jobba under sig. Även om jag tycker det är riktigt häftigt också.

Jag tänker inte lägga mig i debatten, utan bara konstatera att vi fick en gnistrande fin vinterritt idag, trots att himlen var snögrå. Och vi satt otroligt skönt i våra Western-sadlar med pälsunder rumpan.

Att pulsa fram genom skog på ett fjäll, i djup snö, och lyssna på tystnaden, det var inget annat än magiskt.

Linnea rev av sitt livs första galopp, helt själv med hästen och jag insåg att jag nog aldrig galopperat i djup snö förut. Det var riktigt härligt och något jag definitivt ska göra om, många gånger!

 

När du bokar en ridtur på Idre Fjäll så är det inga sura miner (jo, jag har varit med om det rätt ofta i hästsammanhang – det finns en del elitistiska hästmänniskor därute). I stället möts du av Östen, en supertrevlig karl som liksom ger det där trygga intrycket. ”Aldrig galopperat förr? Det klarar hon, vi testar lite och så ropar du om det är något” sa han när jag blev lite nojjig över galoppinslaget i kombination med 7-åring som bara ridit 3 terminer på ridskola.

Östen är en profil här och har haft stallet i jättejättemånga år. I år har han bjudit upp sin kompis Tommy, som också är en horseman som bland annat rider in hästar. Tillsammans ska de ratta ridturer och stalljobb under vintern. Åk hit! Och om du åker hit, missa inte Östen mä hästen (okej, det uttrycket flyger över huvudet på alla under 35).

Det blev tyvärr jätteklent med bilder idag (förlåt Sara & Jeanna! Systemkamera och ridning går inte så bra ihop, precis som systemkamera och skidåkning) men i huvudet finns en hel radda nya högupplösta intryck. Tänk om jag kunde ladda upp dem hit bara.

[insert]Stable-sit-up_Idre-Fjäll[/insert] På Idre Fjäll sitter man upp inne i stallet och lägger sig ner när man rider ut 🙂  [insert]Ridning_Idre-Fjäll[/insert] Tommy serverar oss nya kunskaper om ekorrar [insert] Ridtur-Idre-Fjäll-vinter[/insert] Tommy håller koll // Tänk att Linnea galopperade själv, med sadeln på sniskan och ben som låg mer på hästen än runt. Tuffing! // I mitt rätta element

Skidåkning? Jomenvisst, det blev det både innan & efter ridturen, men mer om det i morgon, för nu ska vi basta och nakenbada i snön. Linnea har utmanat mig på snöänglar. Något säger mig att jag kommer torska. Jag har så sjukt svårt för kyla i kombination med nakenhet. Gaaah.

 

 

2 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close