[:sv]I morse vaknade jag tidigt, bryggde kaffe och smet ut för att uppleva soluppgången igen. Jag hoppades lite på sån där mystisk morgondimma som oktobermorgnar brukar bjuda på (som på Saras fantastiska bilder här), men egentligen var jag bara glad över att vara ute igen, med kamera och termos.

Jag gick till min favoritdel av Strömmen, som är så mångfacetterad. Det är som om ett mangroveträsk, en tät, lummig djungelflod och en helt vanlig, svensk ström har vuxit ihop. Dessutom är det fullt med fåglar och en och annan fågelskådare (det är alltid kul att prata med dem eftersom de brukar delar fotointresset och kan så mycket om fåglarna som finns där). Jag har varit hit på soluppgångsturer förut och jag vet att dimman kan ligga tät över vattnet, för att sen rusa fram sådär vackert och upplösas när solens strålar bryter igenom.

Idag kunde dimman bara anas, sådär så att den nästan försvinner när man tittar på den. Det är nog för varmt i luften fortfarande. Men det gjorde inget, det var så vackert ändå och det känns som det var länge sen jag var uppe och såg världen vakna. Efter några halvtuffa veckor var det precis vad som behövdes och jag gick leende hemåt igen, värmd av kaffet, mössan och den där femstjärniga showen, som spelas varje morgon sedan fem miljarder år och som det inte går att tröttna på.

[insert]sunrise-norrkoping1 [/insert] Amazonas eller Motala Ström?

[insert]sunrise-norrkoping8 [/insert]  Andlig färd

[insert]sunrise-norrkoping3[/insert]

[insert]sunrise-norrkoping4 [/insert]  Morgonstund har guld i mund

[insert]sunrise-norrkoping7 [/insert]
Birds flying high
You know how I feel
Sun in the sky
You know how I feel
(Feeling good – Nina Simone)

 

[insert]sunrise-norrkoping6 [/insert]  Älskar det tidiga oktoberljuset, så mjukt!

[insert]oktobermorgon [/insert][:]