Search

Dalademokraten var på besök och du kan inte ana vad som hände sen…

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Förra veckan hade jag riktigt fint besök i i ladan. Jag var rätt så nervös innan, men när Katharina från Dalademokraten knackade på så blev jag lugn. Så himla trevlig och glad! Vi fikade och pratade om något som egentligen inte borde vara så konstigt enligt mig – att lämna köandet och asfalten i storstan för en naturnära och lugn tillvaro i glesbygd.

Katharina hade sett ett inlägg jag skrev om ämnet och kontaktade mig för att göra en intervju. Det känns både skitmärkligt och roligt att min flytt uppmärksammas. Jag menar, det bor ju folk här och över hela Sverige redan som väljer att inte bo mitt i en stad. Jag är en riktig rookie på ämnet. Men vi har ju en rätt så stark urban norm när det gäller föreställningar om hur man når livsmål och blir lycklig. Man ska liksom bege sig till stan och klättra, inte ut i skogen och vandra.

Jag är i alla fall väldigt glad över den fina artikeln Katharina skrev. Och att den hamnade på förstasidan och löpet idag, haha.

Katta löpsedel Dalademokraten(OBS – det är alltså inte mig polisen varnar för. Tror jag)

Det är ju läskigt att lyftas fram sådär. Samtidigt brinner jag för ämnet och vill gärna lyfta fram världens bästa plats att bo på, som ju råkar vara Särna. Jag hoppas att det kan inspirera någon till att fundera på alternativa livsval när vardagen skaver och stressen står en upp i halsen, även om det inte är just att flytta ut på landet som lockar.

Här kan du i alla fall läsa Katharinas fina text om att lämna Stockholm för Särna. 

Artikeln ligger bakom en betalvägg, men det kostar bara en krona att låsa upp den för läsning. Om du läser den vore det jättekul att höra vad du tycker!

Har du några livsplaner som du funderar på att sätta i verket? Berätta gärna!  

10 comments

    1. Tack! Ja, det känns så himla kul (och en gnutta obekvämt, men kul) att få lyfta fram en så fin bygd. Fast jag egentligen tycker det borde vara en större nyhet att inte fler flyttar hit, haha 🙂

  1. Vad kul med reportage! 😀 Och ändå lite ärofyllt (väl?) att hamna som en ”plus-artikel”! haha så härligt att du förverkligat din livsplan, jag flyttade från Umeå till Stockholm förra hösten pga jobb och håller på att krypa ur skinnet. Så nytt livsmål: flytta tillbaka! helst snabbare än kvickt!

    1. Haha, ja det kanske det är? Inte tänkt på det 🙂
      Alltså Stockholm är ju underbart på flera sätt, men nej. Jag pallar inte med det i långa doser. Hoppas du når det målet snart 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close