Get shit done weekend

av | Maj 28, 2018 | Mitt Bucketlife | 5 Kommentarer

Det är måndag och jag har tio nya rivsår, skit under naglarna och den där härliga känslan som bara ett väl utfört jobb kan ge. En riktigt bra slithelg på gården är till ända!

Efter en lång snörik vinter och en riktigt stökig vårflod så var det dags att röja, städa och återställa saker och ting till sin vanliga plats.

Det var också dags att dra av startskottet för sommaren och hiva i långbryggan igen. I normala fall hade vi varit ute i god tid med just den biten, men sommaren kom ju innan snön hade hunnit smälta färdigt i år.

I torsdags kom min farbror Janne och ”faster” Carla upp och i fredags anslöt vår hustomte Jonny och Gudrun. Sen var jobbet i full gång!

Slogboden på andra sidan viken flöt upp i slyn på ängen nedanför oss. Taket drog iväg på egna äventyr. Den stökade till rätt ordentligt, den där vårfloden.

Med fyrhjuling & vinsch har vi möblerat tillbaks det som vårfloden flyttade. Bron över diket till rökeriet, som inte är en lätt pjäs kan jag säga, seglade iväg 300 meter och lade sig på ängen tillsammans med lite isolering och annat bråte. Långbordet nere vid sjön hade ställt sig vid en gran en bit upp i skogsdungen.

Med kreativ problemlösning och en hel del slit lyckades vi få tillbaks alla tunga grejer på plats. Jag hade redan samlat ihop 3 sopsäckar med plast och småskräp som flöt in, men nu körde vi lass efter lass med stockar, spillvirke och ris som låg över precis hela gården.

Bryggorna var det klart tuffaste jobbet. Fem långa och en jättestor brygga skulle vinschas ner och dras på plats och sättas ihop. När vi nästan var klara så hade vinschen dragit ur batteriet och jag körde fast i vattnet. Men vi löste det också och i lördags åt vi middag nere vid sjön och njöt av årets första bad från bryggan. Vilken känsla!

Nu är det soprent där vattenlinjen gick för 10 dagar sen – vid bäcken i förgrunden.

Bordet är tillbaks och redo för strandhäng

Bryggan är i för i år!

Det är jobbigt att hålla ordning på en gård, men jag går liksom igång på det. Att få lösa kluriga grejer som hur man drar och vänder runt en 150kg tung bro och petar den på plats. Att se skillnaden när bråten är borta och gården är ren igen.

Att mör och trött få slå sig ner en varm sommarkväll och njuta av vad vi åstadkommit tillsammans, efter en hel helg med jobb. Det är så underbart tillfredsställande på något vis.

Söndag eftermiddag och Jonny tar en välförtjänt vila i hängmattan

5 Kommentarer

 1. FlyingDryden

  Vatten alltså. Krafter man inte riktigt tror är möjliga bara för att det ”stiger lite”.

  Svara
  • Katta

   Nej, eller hur! Har fått en helt ny respekt för vattenkraften – mäktigt och ödmjukande 🙂

   Svara
 2. Mona

  Bra jobbat! Jag håller helt med om känslan för gårdsarbete. Det är alltid mycket jobb men ger alltid en härlig känsla. Det är roligt att jobba åt sig själv. Egenföretagare både på hemmajobb och jobbjobb. 😀

  Svara
  • Katta

   Haha, ja men så är det – verkar dras åt det hållet 🙂 Tack så mycket 🙂

   Svara
 3. Karin Linnersund

  Ser sa harligt ut!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *