Search

Hej september!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Nu är september här; den första månaden jag kommer bo i Särna.  Augusti flög förbi med resor och känslan av att fortfarande inte ha någon bas – men nu, nu blir basen Särna. Jag tar dit alla grejer jag behöver, tömmer den tillfälliga garderoben hos pappa och drar norrut.

Jag ser så otroligt mycket fram emot den här hösten – med allt vad den kan innebära av underbar höstnatur, utmaningar och tuffare stunder. Jag har ett grundpirr i kroppen som liksom bubblar runt och rusar fram ibland, fast samtidigt känner jag mig så lugn och säker. Det är så självklart.

 

Även om jag börjar september med några dagar i Stockholm så ser jag fram emot att spendera större delen av en fantastisk höstmånad hemma. Jag ser också fram emot en månad där jag dels återgår till gamla rutiner, dels hittar de nya. Jag ska landa i att jag bor i en liten by utanför en liten ort och börja planera utifrån det, efter ett halvår i kappsäck. Det blir en omställning och en jag verkligen ser fram emot!

Hur har jag tänkt då? Många frågar om det, hur det kommer se ut framöver; ”kommer du bo där, hela tiden liksom?”. Kanske inte en fråga en får om en flyttar från lägenhet till villa eller till en ny stad, men jag förstår att den kommer. En by i norra Dalarna, hur ska en försörja sig, klara sig utan alla nära, våga sova själv och allt det där som kommer med en flytt till glesare bygder?

Men det är ju så att det bor andra där, som gjort det länge. Precis som i vilken stad eller ort som helst så funkar det toppen för en del, mindre bra för andra, några längtar bort, andra är verkligen hemma. Ibland reser man för jobb eller nöje, men för det mesta är man där man bor.

De stora skillnaderna som jag tror kan bli kännbara såhär innan jag testat är väl välfärd & service. Å andra sidan haltar den i städerna också, men visst kommer ambulansen eller polisen troligen snabbare där om det händer nåt. I stan finns specialistvård på nära håll och taxibilar överallt om nåt händer och bilen pajat.
Det finns ingen nattöppen butik i Särna och bussarna går inte var tredje minut. Det finns inte ens tåg faktiskt (rälsen revs på 70-talet om jag är rätt informerad) . Jag tror det kommer göra mig bättre på framförhållning.

Den stora vinsten jag tror jag får – och det jag längtar efter allra mest – är ett liv närmare naturen och längre ifrån köer, stress och den ängslighet som präglar en större stad. Jag får bo på en plats jag verkligen älskar. Där jag kan umgås en hel kväll utan att prata om kvadratmeterpriser och jobb. I stället vill jag plocka de bra bitarna av storstadspulsen i lagom doser och lämna resten för skog, fjäll och fysisk trötthet snarare än mental.

Jobbmässigt fortsätter jag som innan, det vill säga som digital nomad. Jag har kunder i Stockholm och lite uppdrag som väntar i Särna. Eftersom jag frilansat mycket på distans i tre år redan så är det inga större förändringar.

Jag tror och hoppas att det här blir en riktigt spännande och underbar höst. Jag är så redo och så pirrig. Tänk att den är här nu, den där efterlängtade, nästan ouppnåeliga förändringen. Jag hoppas att ni följer med mig!

Foto: Sara Rönne

34 comments

 1. Åhh du, vad mysigt att läsa om! Du har också en himla spännande tid framför dig, och jag ser fram emot att få följa dig på den! Fördelen med att vara egen också, att man kan flytta på sig och behålla jobbet? 😉 Kram!

 2. Vad härligt att läsa om ditt beslut! Jag har nyligen gjort samma: lämnat Stockholm för en liten by utanför en liten ort i Roslagen. Jag kommer i och för sig från en liten by i Västerbotten från första början, så glesbygdslivet är det mest välbekanta för mig, trots tio år i storstan. Jag flyttade till byn med man och barn i mars och hittills är det ännu bättre än väntat. Jag ska försöka leva på mitt akvarellmåleri här. Ska bli kul att följa ditt äventyr, som verkar likna mitt en del!

  1. Men åh, vad spännande! Kikade in på din blogg, vilka målningar. Så fint! Kul att hitta likasinnade att följa 🙂 Stort lycka till med ditt stora äventyr – vi får väl peppa varann längs vägen!

 3. Feel the thunder! Det var som att vi fick dela din känsla, och jag förstår dig fullt ut kring beslutet. Men jag tror också att det är helheten som gör att vi flyttar på oss. Ni har gjort ett fantastiskt arbete med Ladan, och en sådan hemmiljö är ju viktig. Och det där som vi pratade om, att idag är det möjligt att ha ett hem ”bortom” storstäderna tack vare uppkoppling och kommunikationer. Det hoppas jag att man kommer satsa på. Det hade varit guld om trycket på storstäderna kunde pysa lite.

  1. Ja, jag har ju en riktigt bra och härlig bas att flytta till – och jag är så jäkla tacksam för att det numera går att arbeta nästan varsomhelst ifrån när en har ett jobb som mitt.
   Efter att ha varit på Centralen i rusningstid idag så kan jag bara hålla med dig. Det är fruktansvärt trångt och jag känner mig som en robot i transportmode. Långt bort från alla sinnen, i en bubbla.

 4. Som du vet så följer jag med dig varje val, varje äventyr och varje utveckling du tar dig för. Jag är så himla stolt över dig och galet glad att du gör det här!

 5. Jag tror också att du kommer att älska det. Närheten till naturen uppväger typ allt. Även när man blir chokladsugen sent på kvällen… 😉 Du kommer att fixa ”glesbygdsplaneringen” utan problem. Jag hänger med, önskar dig massor av lycka till och njuuuut! <3

 6. Jag tror du kommer att trivas jättebra och att allt kommer att gå bra. Det verkar så himla mysigt där i ladan och jag ser fram emot den dagen då jag får hälsa på och också uppleva det.

 7. Så häftigt! Jag hänger absolut på, ska bli superspännande att följa ju. Alltså, känslan att kunna gå ut på hösten – rakt utanför dörren – och dra in den där sköna klara kalla skogsdoftande luften! Lycka till nu och kör… lugnt? 🙂

  1. Fasen vad kul! Och ja, är helt övertaggad för att äntligen få uppleva hösten där – imorrn åker jag äntligen upp!

   Alltså med fyrhjuling & skoter kan jag inte garantera nåt, men på livspusselplanet blir det toklugnt, haha. 😉

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close