Search

#bbmeet med Better Bloggers

Jo, jag tog tåget upp till Stockholm idag. Jag stod på väntlista för #bbmeet – den första meetupen för bloggnätverket Better Bloggers som jag gått med i. I går fick jag mail om att jag fick plats, och tänkte att det var ett bra tillfälle att träffa andra bloggare, få lite inspiration och bli bättre på det här med bloggande och samarbeten. Det är alltid kul att prata bloggande med andra bloggare, precis som i alla andra skrån antar jag!

Jag tycker Linda gör ett ambitiöst och riktigt bra jobb med att upplysa oss bloggare om möjligheter, skattemässiga snårskogar och bra verktyg och arbetssätt för bloggare. Hon är riktigt bjussig med sin och andras kunskap och på facebook finns en grupp där många jätteintressanta diskussioner och tips kan konsumeras. Något jag faktiskt saknat för en svensk marknad. Jag har länge följt SPI via podden och han serverar riktigt många bra avsnitt, men ibland känns det lite amerikanskt liksom. Bara business.

Emma och Johanna från eleven.se var där och berättade om hur de jobbar med bloggare, vad som är viktigt för dem och vilka olika möjligheter som finns. Linda modererade bra och vi i publiken fick också ställa våra frågor. Även om skönhet inte riktigt är min arena i bloggosfären, så fanns mycket matnyttigt i samtalet. Jag tog med mig en del grejer, framförallt det här med att ta egna initiativ och paketera egna förslag på samarbeten – något som jag och Sara pratade om förra helgen. Det underlättar för upptagna marknadsförare och det är väl egentligen som vilken säljpitch som helst. När jag jobbar med sälj så läser jag alltid på och approachar en potentiell kund med förslag på samarbete, förklarar varför vi ska samarbeta och berättar vem jag är och vad jag kan. Viktigt att tänka på även för bloggare, särskilt de som kanske inte blir överrösta med förfrågningar.

Jag måste också berömma den goda buffén från Taco Food Truck – mumma för en som älskar äkta mexikanskt och särskilt koriander…

Jag pratade en hel del med den här trevliga tjejen – kul att få lära känna bloggare utanför ens eget ämnesområde också – en blir ju lite insnöad med åren.

Jag ser fram emot att gå på fler meetups – jag vet att ett riktigt gottigt event väntar i juni, en heldagskonferens som verkar bli full av bra innehåll. Här kan du förresten bli medlem i Better Bloggers helt gratis!

Linda-Hörnfeldt_Betterbloggers

Linda Hörnfeldt, grundare av Better Bloggers. Vi byttes ju av i Saras gästrum i Åre häromveckan 🙂 bbmeet_betterbloggersTaco-buffé. Mums.

LaLinda_betterbloggers

Diana (La Madre) och Linda ställde såklart upp på en bild till bloggen – skönt att vara bland likasinnade…;)

9 comments

Write a response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close