Search

Gourmet Challenge

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Någon gång under det första året vi var tillsammans började vi köra med Gourmet Challenge. Jag minns inte riktigt hur det började, men troligen var det ett sätt att få rätt intensiva barnhelger att bli lite mer spännande för oss vuxna (jag kom ju trots allt rakt från ett singelliv i Stockholm till att ägna varannan helg i en lägenhet i ett ganska trist område i Norrköping med utflykter till lekparker som det mest exotiska vi gjorde).

Jag tänkte att jag skulle tipsa om den här ganska roliga leken/tävlingen, som ett litet Lifehack för att förgylla en vardag eller en hemmahelg!

I korthet gick det ut på att en av oss skulle planera och laga en 3-rättersmiddag och det fanns två regler: det skulle vara lite extravagant (dvs falukorv med annat tillbehör räknas ej) och det viktigaste: det måste vara något en aldrig lagat förut!

Igår dammade vi av den där gamla utmaningen och gjorde om den lite. Vi lottade om vem som fick förrätt respektive varmrätt (vi äter aldrig efterrätter har det visat sig, så den strök vi) och sen körde vi!

Jag hittade det här receptet på Lotta Lundgrens gamla blogg och bestämde mig för att testa. Chévre kan ju aldrig gå fel! Jag slängde in en fördrink också, som tyvärr fick lida lite av snål tillgång på is, men var god ändå.

Eric gick all in i matlagandet och bestämde sig för att göra egen pasta och servera med en grym kantarell- och oxfiléröra.

Roligt hade vi och gott blev det, särskilt Erics mat. Jag är verkligen inte begåvad när det gäller att få recept till verklig maträtt och allra minst lägga upp det snyggt, men jag gav mig själv godkänt igår ändå.
Nu vet vi hur lätt det är att göra egen pasta också – bra grej det här med Gourmet Challenge!
Do try it at home!

cooking making-pasta homemade-pasta homemade-pasta-ready chevre-chaud chevre-chaud-roasted-pears homemade-pasta-chanterelles

2 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close