Search

Hej november!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Plötsligt blev det november och det är knappt så jag har hängt med i svängarna. Snart vänder det mot ljusare tider och det känns som att jag knappt hunnit reagera på att det blivit mörkt. Jag som brukar kämpa den här årstiden och tycka att mörkret är evighetslångt.
Kanske är det för att jag bor där jag bor och jobbar som jag jobbar – jag är ute på dagarna och fångar ljuset och njuter järnet av de riktigt mörka kvällarna, när jag tänder några ljus, en brasa och tar mig an kvällsjobbet.

I oktober har jag faktiskt varit en hel del på fjället också och det tror jag jag ger vem som helst en raketboost – det är något visst med kärv fjällskog, kalfjäll och vidder som får det mesta att kännas som värdsliga ting. Ja jävlar, vad jag älskar fjäll och vad de gör med mig.

Novemberplanerna

Nu väntar november – kanske en av årets tråkigaste månader personlighetsmässigt, men jag känner mig faktiskt full av energi, är lite pirrig inför nya möjligheter som dykt upp och jag har roliga grejer planerade. Jag tror nog att november kommer dra förbi minst lika snabbt som oktober och sen är det ju redan vinter, ljuset vänder och äventyren väntar.

Lunch på VedungenOktober började med ett ”måndagsmöte” i den här miljön. 

Business plans

November blir månaden jag satsar mer på jobbet. Efter att ha givit mig själv en ganska ledig sommar och höst så är jag rätt sugen på att jobba mer igen. Det kan bli så att jag kommer vara i Stockholm en hel del i november faktiskt och det ser jag i så fall fram emot. Det kommer ge utveckling, nya kontakter och så får jag leva lite stadsliv ett tag innan vintern drar igång. Kontraster och det där ni vet 🙂


Städer kan också vara vackra – som Norrköping en vinternatt i februari

Vi har också börjat prata med och leta efter bra och långsiktiga partners till vår kära poddbebis. Det vore så roligt att få jobba med riktigt bra företag som också brinner för samma saker som vi och som kan hjälpa oss ta podden till nästa steg.

Jag har dragit igång mitt sparande! Inspirerad av Sara så har jag öppnat ett aktiekonto och ett ISK-konto och satt över en del av mina sparpengar där. Nu ska jag bara lära mig mer om aktier och inte bara gå på känsla (som jag gör i poker – helt oförutsägbar). Vi får se hur det går, men jäklar vad kul det är såhär långt.


Kolla börshajen

Bra folk

Jag börjar troligen november med ett Årebesök, som övergår i en visit till Höga Kusten. I Åre blir det en fin återträff med det här premiumgänget och i Övik ska jag & Sara hälsa på Linda, som också ”flyttat hem” från Stockholm. Väl hemkommen från den trippen så kommer Hannah och hälsar på med en kompis och det ser jag verkligen fram emot. Första halvan av november kommer bli en fin turné med människor med bra energi – det bästa en kan omge sig med i mitt tycke.


Bra folk på en fjälltopp i Lofoten

Upplevelser

I november tänker jag premiära mina skidor – både utförs och plattförs. Idre Fjäll öppnade de första pisterna redan i oktober och där blir det definitivt några premiäråk i november. Jag tänkte packa med turskidorna nu när jag far norrut – man vet ju aldrig..


På laggen med Städjan i bakgrunden – gladare blir jag nästan inte

I oktober hann jag med två iskalla bad här i Särnsjön – senast i förrgår. Det tänker jag fortsätta med i vinter och jag vill bada minst en gång i november också – det hela blir ju lättare när inte isen ligger, men det finns ju motorsågar för bistrare tider. Att bada så kallt ger en uppfriskande känsla som jag aldrig upplevt tidigare. Det är lätt beroendeframkallande och något jag tror jag kommer behöva leva med framöver…fast jag tillhör än så länge de som gärna har en bastu i närheten.

Bastubad i Lyckans läger
Kallbad under fullmånen i Lyckans läger förra året

Katta isbad…och kallbad under fullmåne i Särnsjön veckan innan

November är mörkt och därför vill jag ha många brasor. Jag vill mysa vid dem inne och ute, jag vill laga mat över dem, bli lugn av dem och jag vill jobba framför dem. Brasor är bra för allt och de får bli min följeslagare i november helt enkelt. Med en brasa blir livet så mycket bättre på en gång!

Det mysiga livet på landet


Pussas framför en brasa – oxå mysigt! 

November. Du blir nog ganska bra ändå. Vad vill du göra av den här traditionellt tråkiga jäkla månaden?

9 comments

  1. Jag gillar november. Jag gillar lugnet på något vis, mörkret som ger tillfälle till återhämtning och tid att njuta. För mig blir november en tid med varje helg inbokad med vänner och trevligheter av olika slag och det ser jag jättemycket fram emot. Det blir kontraster som releaseparty för en väns nya platta, en tjejhelg i Säfsen med vandring och mys, och en hel dag med massa pyssel med gamla vänner. Däremellan ska jag nog få till några trevliga stunder uppkrupen i soffhörnet med någon god vän men framförallt ska jag lägga massor med tid på att försöka komma igång med motionen som jag slarvat med i evigheter. Kram <3

    1. Åh, vilket upplägg, du lär ha det gott i november 🙂 Jag gillar också den förlåtande känslan som november kommer med. Det är liksom en kravlös månad.
      Kram!

  2. Att kalla november för kravlös känns smart, det låter ju mycket bättre än mörk och trist. För denna månad skulle jag gladeligen spendera utomlands vartenda år. Men ok, det kan vara bra också; för ett par år sedan hade vi snö så här tidigt och igår sprang jag i en solig skog som var alldeles grön. Det bästa är nog att vara ute så mycket som möjligt i dagsljus, vilket kan vara lite klurigt för kontorsarbetare.

    1. Haha, ja eller hur?! Det är nog bra att avdramatisera mörkret lite och försöka se det mer som en kompis. Men jag har kämpat med det jag också och det är helt klart lättare att klara av det nu när jag kan vara ute i ljuset och inte hetsjobbar i Stockholms innerstad längre. Men jag tror ändå det går att tänka att kraven är lägre när mörkret är som mest kompakt. Sänka förväntnignarna och må lite bättre.

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close