In Inspiration

Mellan vinter och vår på Järvafältet

Just idag sitter jag i ett soligt Norrköping och det är svårt att hålla vårkänslorna tillbaks, även om det är kallt. Men jag kan inte riktigt släppa vintern. När den är sådär magisk som vinter kan vara.

Häromdagen fick jag faktiskt uppleva det i Stockholm. Mitt barndomshem, där jag spenderar en del tid nu när jag jobbar mer i Stockholm igen, ligger alldeles i utkanten av Järvafältet. Det är en riktig ynnest att ta en lång lunchpromenad genom ett riktigt lantligt och anrikt naturreservat.

Järvafältet har brukats och bebotts sedan medeltiden och det finns en del lämningar och spår från flera perioder i historien. Det vårdas noggrannt för att bevara det unika fågel- och djurlivet och hålla betelandskapet öppet som i gamla tider. Jag älskar att gå och läsa på skyltarna, som  berättar om gamla torpargrunder och strävsamma bönder som bott där, se sträckningen av den gamla, medeltida vägen och läsa om floran & faunan.

Solen sken, det var snö och ljuset var sådär vackert som det är i brytningstiden mellan vinter och vår. Sämre lunchraster har jag haft!

Hit brukade jag och mamma göra små utlykter när jag var liten. Vi kallade det Ronjaberget och jag trodde ett tag att Ronja faktiskt hade bott här. 

Bevarad blötmark där fåglarna stortrivs…

…Och betesmark där hästarna mår.

Magisk gammelskog som får ta hand om sig själv

Vårvinter

Den här sträckan kallade jag mysiga skogen när jag var liten. Stora gamla ekar (som inte syns här) och stigen går som i en skogssal. 

Skogsterapi i sin finaste form

Share Tweet Pin It +1
Previous PostHej måndag!
Next PostÄntligen upplyst - grundkurs i ljussättning med Fotoresor

9 Comments

 1. pillA
  10 månader ago

  Härliga vinterbilder. Ronjaberget alltså, jag hade Mattisborgen i skogen där jag växte upp och lekte. Massor av stora stenar från istiden.

  Reply
  1. Katta
   10 månader ago

   Tack! Haha, vad roligt. Ronja inspirerade verkligen till skogsäventyr alltså 🙂

   Reply
 2. Malin
  10 månader ago

  Åh, så fint! Verkligen skogsterapi i sin finaste form.

  Reply
  1. Katta
   10 månader ago

   Ja, det är bra grejer det 🙂 Tack!

   Reply
 3. Birte
  10 månader ago

  Så vackra bilder! Vi har tur som har mammor som tog med oss ut i naturen när vi var små. Min brukade berätta historier om små troll och annat som bodde bland träden och än idag älskar jag leta efter mina ”små världar” när jag går i skogen. Finns alltid något fint att upptäcka!

  Reply
  1. Katta
   10 månader ago

   Ja, jag är så tacksam för allt skogsliv vi fick som små 🙂 Vad kul att du också skapar små världar därute, det finns så mycket att fantisera om!

   Reply
 4. Lisa
  10 månader ago

  Älskar Järvafältet! Vi får ta en kvällspromenad med pannlampan snart igen. Magiskt!

  Reply
  1. Katta
   10 månader ago

   Jaa, det måste vi göra! Ikväll kanske?

   Reply
 5. Mari
  10 månader ago

  Magiskt fint det där stället 🙂

  Reply

Leave a Reply