Search

Min Travel Bucket List

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Det är ofta jag hör både mig själv och andra använda frasen ”världen har blivit mindre” med en syftning att vi aldrig kunnat resa enklare och snabbare än just precis nu. Och på sätt och vis så stämmer väl det, jag tror att både Magellan och Cook skulle vara böjda att hålla med .

Men, jag tycker nog faktiskt tvärtom. Världen har blivit enormt stor! För 150 år sedan bestod ju världen för de flesta av den egna byn och kanske den närmsta stora staden. Nu däremot. Inte nog med att vi kan resa till nästan vilken plats som helst i världen på ett dygn, vi får också vetskap om hur många platser som helst hela dagarna i sociala medier. När jag instavandrar* så hittar jag ungefär 30 nya fantastiska platser varje gång. Känner ni igen er?

Men, jag har i alla fall, utbudet till trots, ringat in några platser som jag hela tiden återkommer till när jag funderar på äventyr de närmsta två åren. Då har jag sållat hårt och inte ens listat de platser som jag vill tillbaka till…

Vildmark & natur

 • Alaska. Alltså hur kan en inte längta dit? Tänk att få uppleva naturen, djurlivet, den mäktiga stillheten och utsattheten där. Jag blir alldeles knäsvag när jag tänker på det.
 • När jag ändå är i Alaska, så passar jag på att ta mig till Yukon och fortsätta äventyret där. Att hajka, fota och dricka morgonkaffe kokat över öppen eld och veta att dagen bjuder på naturupplevelser ända till kvällen…vilken dröm.
 • Colorado, Montana eller Wyoming – jag vill bo på ranch och ha min häst som bästa arbetskamrat och vi ska njuta av långa dagar i vackra omgivningar. Jag vet inte vad det var, men helgen på Trumvallen väckte en djupt slumrande längtan efter mer häst i mitt liv och nu kan jag knappt tänka på annat än att åka till ranchernas mecka – USA. Och så har jag förstått att det är Westernridning och ranchliv som ger mig den alldeles perfekta häst- och naturupplevelsen. Gårdagkvällen ägnades åt att i tur och ordning se om den här härliga dokumentären, researcha ranch vacations och drömma mig bort.
 • Abisko. En behöver inte åka utomlands för att uppleva magiskt vacker vildmark. Jag är väldigt väldigt sugen på att uppleva norrsken och hundspann och allt annat som går att förlusta sig med där. Gärna i vinter!

0F9A0018


Sport

 • Jag vill surfa igen. Jag drömmer egentligen inte om någon särskild plats, det är mer upplevelsen jag vill åt. Såklart underlättar det ju för en nybörjare att det är rätt så varmt i vattnet, så Costa Rica, Sri Lanka, Biarritz eller Californien kanske. Allra helst Hawaii igen såklart, men det är ett lite längre och större äventyr.

Varmt & vilsamt

I vinter skulle jag vilja åka någonstans för att bara vila, tänka, röra på mig och njuta av havet hela dagarna. Från tidig morgonpromenad till härliga, ljumma kvällar på stranden med ljudet av vågor som slår in. Göra små upptäcktsfärder när andan faller på. Jag har kollat runt och eftersom jag varit en hel del i Sydostasien redan och Sydamerika är för långt bort och för dyrt så landade jag på ”andra sidan dammen”.

 • Florida, utanför någon av de större, välbekanta platserna. Som Anna Maria Island tex. Här kan man njuta av långa, vita stränder, se hajar, hjälpa sköldpaddor och glädjas av delfiner bland annat. Det är rimligt pris på flygbiljetten (från 6000kr ca) och tar inte 25 timmar. Tyvärr måste en ju flyga (klimatosmart) men det går att bo på eco-ställen väl på plats.

 

Hawaii-waterfallPå upptäcktsfärd på Hawaii för två år sedan. En av mitt livs bästa resor!

Vilka platser har du på din bucket list? Har du några särskilda grejer du vill göra? 

10 comments

 1. Senast igår pratade jag med syrran om Alaska och att jag vill åka dit 🙂 Din lista var grym och jag håller med om flera resmål. Abisko är så otroligt vackert och det rekommenderar jag varmt.

  Håller med om att världen blivit större, jag vet inte var jag ska börja. Angenämt problem 🙂

  1. Eller hur!!
   Min lista är också kraftigt stympad – detta är bara vad jag vill göra ”först”, helst i morgon ungefär. Sen har jag nog minst 50 platser/upplevelser till som jag mer eller mindre drömt om. Som Galapagos, där Erika varit och visat otroliga bilder från. Eller alperna, dit jag bara ska ta mig och åka skidor någon gång och så sommarvandra såklart.
   Plus alla platser jag besökt och som aldrig lämnat mig helt. Ja du – vilka problem vi har 😀

 2. Alaska
  Antarktis
  Australien
  Borneo
  New York

  MÅSTE åka tillbaka till:
  Montana
  Svalbard
  Galapagos

  Vill även åka tillbaka till för att visa A (förutom ovan):
  Kenya
  Costa Rica
  Mongoliet
  Kina

  1. JAAAA på Svalbard. Jag skulle helst vilja vara där en månad eller längre nästa gång. Vilken plats det var alltså, är så glad att du fick dit mig 😛

 3. Hjälp, när jag läste det här inlägget kändes det som det var jag som hade skrivit det just för att nästan alla punkter finns med på min lista. Alaska, Yukon, Abisko, surfing, Florida men även Hawaii och Svalbard som du redan har besökt vad jag förstod? Jag håller med dig helt i att det känns som världen har blivit större och att det är farligt att ”Instavandra” för man hittar alltid ett nytt drömställe.

  1. Haha, vad roligt!! Det är ju fantastiska platser! Jag var 12 dagar på Hawaii för två år sedan och jag vill verkligen åka tillbaks! På Svalbard var jag för tre år sedan (månadsskiftet april/maj – perfekt tid!) och det var också en plats som verkligen sätter sig i själen.
   Jag rekommenderar båda väldigt varmt 🙂

   Instavandring är livsfarligt för vardagslivet 😉

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close