Search

[:sv]Vad som hände sen och Vita Renen[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]”Jag VILL gå med snöskor till Vita Renen” tänkte jag sorgset för mig själv när jag satt den fjärde timmen på tåget och insåg att om jag alls kom upp till Åre så skulle det inte bli förrän till natten.

Sara hade planerat en grym kväll, där vi skulle traska 3-4 kilometer med snöskor upp till Vita Renen och äta middag och sedan gå tillbaks, genom nattmörk skog med varsin pannlampa. Det där lilla stoppet igår blev ju som kanske många sett en riksangelägenhet och pågick i 12 timmar.

När alla fjärrtåg utom vårt hade blivit inställda så insåg jag att jag nog skulle kolla på alternativ. Surfade in på Malmö Aviation och hittade ett flyg som skulle landa 1540 – och då skulle jag hinna uppleva vår drömmiga kväll. Jag bokade och sa adjö och lycka till till mina medresenärer, vi hade samarbetat och peppat så fint de här timmarna.

Blev full i skratt när taxichauffören körde över en stor järnstolpe redan på Centralen och tänkte att, det här är nog inte min dag riktigt. Men efter lite besiktning visade sig bilen oskadd och vi åkte vidare mot Bromma. Taxichauffören var riktigt engagerad i mitt äventyr och sa hejdå med ett ”Lycka till nu, jag ska tänka på dig klockan 19 när du sitter på Vita Renen!”.

Väl framme på Bromma var ett enda plan försenat. Gissa vilket! Men den här gången gick det faktiskt, bara 45 minuter sent. Snälla Sara hämtade mig på Frösön kl 1615, och vi kunde styra kosan mot Edsåsdalen och byta om till snöskor. Skam den som ger sig!

Det var precis så underbart som jag hade föreställt mig det. Att vandra genom skog och på fjäll under en stjärnklar himmel, med snöskornas knarrande som enda ljud – wow! Vi gick och pratade, stannade och tittade upp på stjärnhimlen, konstaterade stora luckor i våra stjärngeografiska kunskaper och fortsatte uppåt.

Väl framme beställde jag in en viltgryta med renskav och lingon och Sara beställde deras hemgjorda gnochi och så belönade vi oss med varsin varm choklad till efterrätt.
Vita Renen är ett jättemysigt ställe, det var lugnt och lagom tyst, brasan sprakade och maten var god. Det var några sällskap till där, några av dem mötte vi när de susade förbi på skidorna upp och ner. Tänk att kunna skida och snöskovandra till en utemiddag. Åre är verkligen härligt!

Nu sitter vi och caféjobbar lite innan vi ska på foto-/skidtur i eftermiddag. En bättre helg helt enkelt! 

Sara-snöskor_1Sara redo för nattvandring!

Vita-Renen-snöskor_1Stjärnhimlen syns inte så bra här, men det var så vackert!

Vita-Renen-brasa_1Alla restauranger borde ha en öppen eld!

Vita-Renen-souvas_1Souvas – mums!

Vita-Renen-Souvas2_1 Vita-Renen-Choklad_1Välförtjänt efterrätt!

Renfjället_1 Renfjället-lift_1[:]

4 comments

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close