Search

[:sv]Vardagsäventyr på Djurön[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

[:sv]Igår sa jag till Eric att jag ville ha bilen idag – jag skulle på vardagsäventyr på Djurön. Eller det visste jag inte igår i och för sig, jag visste bara att jag ville ut med kamera och termos och att jag skulle till kusten. Här i Norrköping har jag ju faktiskt förmånen att bo nära havet och det är ju verkligen något som är värt att maxa.

Jag jobbade undan på förmiddagen och runt lunchtid packade jag en termos kaffe, min kåsa, årets sista lussebulle och kameran såklart, sen bar det av ut på Vikbolandet mot kusten. Jag såg att Djurövägen slutade någonstans nära strandremsan mittemot Kolmården och Krokek på andra sidan Bråviken. Vad som blev en glad överraskning var att det också visade sig vara ett naturreservat med vandringsstig genom ekhagar och längs havet. Himla bra grej.

I mer än två timmar vandrade jag runt – det var inte snö och inga fjäll så långt ögat kunde nå, men det var sol och mäktiga gamla ekar och jag fick frisk luft och fika. Inte illa för en onsdag!

På eftermiddagen messade E att han skrivit på för sitt nygamla jobb (samma jobb, ny arbetsgivare) så vi avrundade den här lillördagen med att dricka bubbel och äta burgare på Burgers & Bangers (Norrköpings motsvarighet till Flippin Burgers för alla Stockholmare). Jo, jag skramlade ihop över 12000 steg också, så denna onsdag prickade jag faktiskt in rätt många av mina februarimål. En dag för själen!

Har du gjort nåt bra för dig själv idag? 

DjurönLångtifrån Åres snötäckta vidder, men fint ändå!
DjurönFikapaus med årets sista lussebulle –  två tummar upp!

DjurönSkogsmagi! 

DjurönDe sista resterna av vintern som kom och gick låg och skvalpade i strandkanten, som vackra små glaskonstverk.

DjurönMade by nature

DjurönIskonst

DjurönEn ensam svanunge sällskapade mig en stund

DjurönNär solen började sjunka var det dags att åka hem och fira Erics nya jobb. Himla bra dag![:]

12 comments

 1. Fantastiskt vackert! Låter alldeles underbart med en långpromenad och fika i naturen. Jag har också promenerat och fikat, men på en strand i Palm beach, också härligt men jag måste säga att jag saknar kylan.

  1. Åh, Palm Beach låter ju inte fel det heller 🙂 Längtar efter sand mellan tårna och är rätt sugen på att surfa igen också. I övrigt är jag väldigt nöjd med vinter också, när det finns snö alltså.
   Förstår att du saknar kylan ibland, det ligger ju i kontrasterna det där med upplevelser 🙂

  1. Wow, vilka klippor!! Det ser ut ungefär som runt Kolmården också, med de höjderna. Skulle gärna strosa där, men det kanske är privat mark?

   Haha, vet inte om jag är en bra fotolärare, men jag tar gärna en fotohajk nån gång, vi bor ju nästgårds!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close