[:sv]Den här veckan har jag mestadels befunnit mig i stan och i vår lägenhet och det är ju snudd på olidligt på sommaren. Trots att vi har en minst sagt luftig lägenhet med 4 meters takhöjd så är den så varm.

Igår hade jag fönstret öppet i arbetsrummet, bara för att plötsligt stå öga mot öga med en nyfiken 10-åring som kikade in. Lätt creepy och baksidan med att bo på gatunivå.

Men det finns som tur var räddning även för oss ofrivilliga stadsbor! Nästan varsomhelst så är ju naturen nära och det är inte särskilt krångligt alls att ta sig dit! I tisdags hade jag redan börjat klättra på väggarna efter två dagar hemma och sa till Eric att jag ville se hur solnedgången tar sig från Ågelsjön. Han i sin tur ville testa sina nya vandringsprylar (fast egentligen ville han spela uppdateringen av Hitman som hade släppts, haha).

Vips så hade vi planerat ett litet vardagsäventyr, med skog, brasa och spartansk middag med utsikt, jippie! Vi tog bilen till sjöns parkering och vandrade de ca 20 minutrarna till min favoritutsiktspunkt vid Ågelsjön – den där skogen stupar brant ner och blicken når hur långt som helst. Där gjorde vi upp eld och drog igång trangiaköket. Vi lyxade med färsk pasta blandat med kapris, citron, olivolja och parmesan (den smakkombon måste ni testa om ni inte gjort det).

Sen åt vi middag på restaurang Ågelsjön med en makalös utsikt, plockade blåbär, studerade myror och täljde på pinnar. Någon solnedgångsupplevelse blev det inte riktigt pga moln i horisonten, men nu vet jag att klippan är första parkett när det är molnfritt.

Barrdoft, tystnad och middag i det fria. Ett riktigt bra vardagslifehack för naturkära stadsbor alltså!

Har du fler på lager? 

[insert]bushcraft-box [/insert] Smidig eldlåda från Bushcraftstore

[insert]eric-agelsjon [/insert] Eric leker med sin nya eldlåda. Man kan laga mat på den också, men vi hade den bara för att elda den här kvällen.

[insert]katta-agelsjon [/insert] Det är liite läskigt att sitta precis på kanten…men värt utsikten!

[insert]kniv-agelsjon [/insert] En ”fiskepinne” in the making.

[insert]middagsvy-agelsjon[/insert] Ridån var för solnedgången den här kvällen, men det är vackert ändå!

 [:]