Search

[:sv]Vardagslifehack för naturkära stadsbor[:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Den här veckan har jag mestadels befunnit mig i stan och i vår lägenhet och det är ju snudd på olidligt på sommaren. Trots att vi har en minst sagt luftig lägenhet med 4 meters takhöjd så är den så varm.

Igår hade jag fönstret öppet i arbetsrummet, bara för att plötsligt stå öga mot öga med en nyfiken 10-åring som kikade in. Lätt creepy och baksidan med att bo på gatunivå.

Men det finns som tur var räddning även för oss ofrivilliga stadsbor! Nästan varsomhelst så är ju naturen nära och det är inte särskilt krångligt alls att ta sig dit! I tisdags hade jag redan börjat klättra på väggarna efter två dagar hemma och sa till Eric att jag ville se hur solnedgången tar sig från Ågelsjön. Han i sin tur ville testa sina nya vandringsprylar (fast egentligen ville han spela uppdateringen av Hitman som hade släppts, haha).

Vips så hade vi planerat ett litet vardagsäventyr, med skog, brasa och spartansk middag med utsikt, jippie! Vi tog bilen till sjöns parkering och vandrade de ca 20 minutrarna till min favoritutsiktspunkt vid Ågelsjön – den där skogen stupar brant ner och blicken når hur långt som helst. Där gjorde vi upp eld och drog igång trangiaköket. Vi lyxade med färsk pasta blandat med kapris, citron, olivolja och parmesan (den smakkombon måste ni testa om ni inte gjort det).

Sen åt vi middag på restaurang Ågelsjön med en makalös utsikt, plockade blåbär, studerade myror och täljde på pinnar. Någon solnedgångsupplevelse blev det inte riktigt pga moln i horisonten, men nu vet jag att klippan är första parkett när det är molnfritt.

Barrdoft, tystnad och middag i det fria. Ett riktigt bra vardagslifehack för naturkära stadsbor alltså!

Har du fler på lager? 

[insert]bushcraft-box [/insert] Smidig eldlåda från Bushcraftstore

[insert]eric-agelsjon [/insert] Eric leker med sin nya eldlåda. Man kan laga mat på den också, men vi hade den bara för att elda den här kvällen.

[insert]katta-agelsjon [/insert] Det är liite läskigt att sitta precis på kanten…men värt utsikten!

[insert]kniv-agelsjon [/insert] En ”fiskepinne” in the making.

[insert]middagsvy-agelsjon[/insert] Ridån var för solnedgången den här kvällen, men det är vackert ändå!

 [:]

6 comments

 1. Det är SÅ det ska vara. Enkelt att ta till naturen. Därför är jag ändå glad att jag bor där jag bor, att en cykelfärd bort finns både urskog och sjö att doppa sig i.

  Nästa vecka är det yogaläger för mig. Är så glad att jag tog det i slutet av min ledighet: för nu är jag i semestermode. Det tog en sån lång tid för mig att varva ned. Jag tror att det handlar om att jag verkligen gillar mitt jobb men jag vet ju också att jag jobbar som jag gör för att kunna vara helledig. Svåra nötter att knäcka!

  Gillar dina öppna sommarplaner, där det finns utrymme. Lite så är det här med. Förutom yogahelgen väntar en resa till havet, till polska rivieran. Som alltid.

  Kram
  Emilia

  1. Jag har inte varvat ner riktigt ännu tror jag, kanske mest för att jag småjobbar lite hela sommaren. Låter otroligt skönt med yogaläger, är det en vecka?
   Har hört flera berätta om polska rivieran som en bortglömd pärla, är lite nyfiken på den!

   Ha det gott! Kram

 2. det ser ju så himla mysigt ut! Jag sätter kanske ribban liiite lägre, jag går i tio min till vattnet och lägger mig och solar. MEN, det är gräs och natur så jag tycker ändå det räknas 😉

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close