Search

Brevet till mig själv 2019

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

Hej Katta, i slutet av 2019 – här kommer brevet till mig själv från början av det året som du snart ska fira ut! Jag undrar var du är någonstans och med vem eller vilka?

Jag sitter i Saras soffa i Åre och har avnjutit en riktigt härlig nyårshelg med allt jag gillar; bra vänner, roliga samtal, utomhusäventyr och svingod mat. Inte minst avrundade vi året med ett friskt dopp i Tegeforsen.

Vinterbad i Tegeforsen
Jag och Emmi på nyårstvagningen

Medan jag sitter här och blickar ut över ett oskrivet år så sitter ju du med facit. Tänk om vi kunde kommunicera över månaderna, det hade varit coolt. Jag undrar vad du skulle berätta för mig, vilka fallgropar du skulle varna mig för och vilka val du skulle tacka mig för.

Jag tänker i alla fall skapa bra förutsättningar genom att skriva mina planer och önskningar inför året. Det har blivit tydligt för mig genom de 12 år jag gjort det, att när jag släpper ut dem från huvudet så händer något. De blir konkreta och fäster tydligare i medvetandet.

Så, här kommer det; vad jag vill att 2019 ska ge och vad jag vill göra det till. Jag hoppas att det stämmer ganska väl med det facit du sitter med, på nyårsafton 2019…

DET STORA OCH DET LILLA

Jag vill framför allt vara en del av att göra världen bättre. Det låter pretentiöst, men jag tror verkligen på att alla kan hitta sitt sätt att bidra. Under året har jag haft klimatångest, dystopiska tankar om mänskligheten och en känsla av hopplöshet. Men med det kommer vi ju ingenstans! Mot slutet av året så har jag hittat hoppet i det lilla perspektivet. I att det finns så mycket fint i de små grejerna. Omtanke, välvilja och allmän kärlek. I förundran över naturen. Jag vill vara med och lyfta det, för stora förändringar börjar ofta i ett skiftat perspektiv.

 

HITTA HEM

Det har snart gått två år sedan jag senast hade ett eget hem. I år vill jag packa upp flyttkartongerna i någon form av eget boende.

Kanske köper jag det där huset som jag kan bo i tillfälligt, eller så bygger vi klart den andra ladan på rekordtid, eller så blir det ännu en annan lösning. Jag ser fram emot att komma hem i någon form under 2019!


Min lya är inte helt inflyttningsklar ännu 🙂 

FOKUSERA

Tiden

Året börjar med en härlig ketchupeffekt. Mycket av det jag jobbat för föll på plats på en gång. Ett heltidsjobb, ett stort framtidsprojekt, ett ladubygge och så podden som ska fortsätta växa i år. Det är ett drömläge och det gäller verkligen att ha fokus nu och lägga tiden på rätt saker. Jag ser fram emot ett väldigt roligt och krävande år, med skarpt fokus.

Mentalt

I år ska jag verkligen rensa hårt i det jag tar in. Jag blir så påverkad av nyheter om klimat, politik och ja, mänsklighetens framfart i stort. För att orka vara del av en bra förändring så behöver jag stänga av helt ibland och välja mycket mer medvetet i vilka kanaler jag gör min omvärldsbevakning. Polariserade sociala medier är inte en av dem.

Relationerna

Jag ska planera bättre och lägga fokus på mina viktiga relationer. Bekanta jag vill ha kvar i mitt liv och de riktigt nära som fått mindre tid sedan jag flyttade.


Från en dag med bara bra inflöde

FRIHET NU OCH SEN

Som egenföretagare är det ju lätt att glömma det här med pension, försäkringar och ja, ha en trygghet framåt rent ekonomiskt helt enkelt.
Under 2018 började jag spara mer aktivt och jag har börjat grotta in mig i det här med passiv inkomst med inspiration av Sara.

2019 vill jag fortsätta på det här spåret och göra en större insats för en passiv inkomst. Att köpa en liten stuga som kan hyras ut till exempel. Jag är inte särskilt pengarik, men eftersom jag kraftigt minskat min månadskostnad de senaste åren så kan jag göra en liten men smart placering för framtiden. En som också kan ge en liten månadsintäkt. Så tänker jag ungefär.

UPPLEVA

Utforska Norden

Jag vill fortsätta upptäcka min fantastiska hembygd (och förmedla den till fler) och jag är fortfarande så nykär i Norden och har massor jag vill uppleva här.

Jag kör flygfritt i år också, så förutom Norden är jag sugen på ett äventyr där resan verkligen blir en del av upplevelsen. Om jag hittar en reskompis så kanske jag gör en tåg- eller husbilsresa i Europa framåt sommaren, i så fall tänker jag en matresa med bergshikes, vingårdar och kust.
Några saker jag vill göra:

Fota vilda djur

Göra toppturer (randonné)

Paddla kayak och tälta

Sova under bar himmel

Prova något nytt

Upptäcka en ny plats på ett nytt sätt, testa en otippad aktivitet och lära mig något nytt. Det vill jag (fortsätta) göra 2019.
Jag har några grejer jag bestämt redan:

Ta jägarexamen

Börja bygga en för mig ny business

Odla potatis och jordgubbar (tänk om de kan skördas till midsommar!)

Jag kommer också fortsätta ge mig själv en bra dos vardagsmotion och själaglädjande utomhusträning som skidåkning och löpning i skog och fjäll. Jävlar vad bra jag mår av det.

vinterbad

Jaha Katta – här var riktningen för året! Jag hoppas du hållit kursen och bara gjort avstickare i magkänslans riktning. Jag hoppas också att du ser tillbaks på ett väldigt bra år med många härliga upplevelser.

Sist men allra, allra viktigast; jag hoppas att du och dina nära och kära fått vara friska och mått bra under ett år utan stora sorger.

Gott Nytt År från ditt gamla, yngre jag 🙂 

Har du skrivit ner dina planer för 2019? Vad hoppas du att det nya året ger? 

 

 

10 comments

 1. Vad spännande för dit att blicka tillbaka på det här brevet nästa år! Roligt inlägg och fint på samma gång! Jag har så smått skrivit ned mina planer, följt upp dem som jag hade förra året vid den här tiden. Jag hoppas det nya året för med sig lite mer av frihet, både jobbmässigt och privat. Att jag fortsätter att utmana mig själv och samlar på upplevelser.

  1. Ja, det är alltid väldigt roligt att ”öppna brevet” i slutet på året 🙂
   Tycker det är en alldeles ypperlig riktning för året – frihet och upplevelser. Det är fina grejer!

 2. Åh! Jag blev så inspirerad av dig att jag skrivit ett brev till mig själv nu… Jag har bla skrivit att jag ska sluta jaga tid. Den är ändå konstant och bör istället förvaltas väl. Jag vill leva köpfri! Att shoppa tar tid och att vara hyffsat köpfri är även mitt bidrag till att leva klimatsmart. Jag vill träna ännu mer. Jag har min löpning men vill lufta min kajak som jag tycker så mycket om, men som används alltför dåligt. Jag vill uppleva mer! Att uppleva är att leva enligt min filosofi…
  Som mål ska jag även innan året är slut ha badat i Norra ishavet, sovit på Blå Jungfrun och se ett norrsken. När på året är det störst chans att få uppleva ett norrsken?
  Imorgon kanske jag faller pladask! Men känslan idag av att ha mål och stävan är go att känna…

  Ha en riktigt fin dag!

  1. Sjukt kul att höra – hoppas du tycker det är minst lika bra som jag 🙂
   Att bada i norra ishavet – wow! Berätta mer! Norrsken ses ju bara på höst/vinter, när natthimlen är mörk. Chanserna är också bättre ju längre norrut du är och ju mindre ljusförorening du har omkring. Det finns appar o, grupper och sånt som håller reda på prognoserna och kan skicka notiser när det är bra chanser där du är!

   Det ger verkligen något att ha en riktning. Att inte bara irra planlöst. Jag blir för lättdistraherad då. Lycka till med alla planer!

 3. Jag vet inte om jag vill skriva ner mina planer med risk för att bli besviken. Å andra sidan, om jag skriver ner planer har jag ju något att ta sikte på. Å tredje sidan, jag vill kunna vara spontan och låta saker ta en annan vändning än tänkt. Äh, jag vet inte. Det här var ett bra inlägg. För egentligen tror jag på planer och kanske helst mål, annars blir det väl att man bara fumlar runt utan att vilja uppnå något och då når man ju verkligen inte något. Tidsslöseri?

  1. Jag fattar hur du menar! Just därför jag inte brukar ha så specifika mål, utan mer sätta en riktning och försöka nå en känsla snarare än fasta mål. Sen brukar jag ju skriva ner några grejer jag vill testa eller göra, men det är ingen katastrof om de inte blir av.

   Jag tror på just det där med riktning och känsla, för det ryms många stickspår i det – dvs utrymme för spontanitet!
   Har jag inga tankar kring vart jag ska och vad jag vill så blir jag lätt planlös och kanske hoppar på fel saker bara för att de råkar dyka upp – så för mig funkar det väldigt bra att dra upp de stora riktlinjerna så att säga 🙂

 4. Inspirerande blogg och läsning! Älskar bilderna från ditt liv i och med naturen. Där trivs och vill jag också vara. Målet är att ta mig dit. En roadtrip norrut i Sverige lockar under september oktober. Vem vet – kanske vägarna för mig förbi där du är?! Fortsätt inspirera!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close