Search

Det stora äventyret – mitt 2017

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

I morgon firar vi ut 2017 och det har verkligen var ett av mina mer förändringspräglade år här på jorden. När jag blickar bakåt och går igenom vad det här året har givit så är det ett stort spektra som låter sig sammanfattas så enkelt. Det har varit ett stort år. Om 2016 var ett rätt så vilset och tufft år, så var 2017 året jag landade i det mesta och på landade på rätt plats. Min plats.

En skakig start

På nyårsafton förra året skrev jag för första gången sedan 2005 inget brev till mig själv om ett år. Dagen innan tog en lång och kär relation slut och allt var så upp och ner att det inte gick. Jag blev inneboende hos pappa och köpte en egen bil och början av året handlade mycket om att avsluta och fundera på nästa kapitel.


I januari hämtade jag ut äventyrsbilen – en väldigt viktig kompis under året

Inte förrän i april hade jag helt kommit fram till hur nästa steg skulle se ut och i maj kunde jag äntligen skriva ner mina intentioner för 2017. Det var mitt nyår, en något försenad men riktigt efterlängtad nystart, efter ett kvartal med ovissa planer.

2017 – så blev det

Jag plitade ner mina olika utmaningar och beslut under några olika rubriker; Geografin, Utmaningarna och Upplevelserna. Och ungefär såhär gick det.

Geografin

Ladan invigdes i april och med det blev det plötsligt självklart:  inga stepping stones på vägen, jag ville ju vara i Särna. Så jag fattade årets absolut bästa beslut – jag skulle flytta hit. Jag kan nog inte riktigt beskriva hur rätt det känns. Hur otroligt grundad och tillfreds jag känner mig här. Hur tacksam jag är precis varje dag – på riktigt. TACK till mig själv för att jag gick hela vägen dit hjärtat ville.


En av de första fredagkvällarna jag var i Särna efter jag bestämt mig för att det skulle bli hemma. Minns hur otroligt lyxigt det kändes!

Det handlade om en flytt på flera plan. Från inrutat stadsliv till nedskalat landsbygdsliv. Från sambo till singel. Från ett socialt och yrkesmässigt sammanhang till ett helt annat. Och det har börjat så bra!

Jag tycker jag har varit mer social än på flera år sen jag flyttade hit. Jag har älskat livet på landet från första stund. Från att jobba med kroppen och klara mig själv till att uppleva naturen varje dag, själv och med andra.

Katta vid sågbock

Jag har under hösten träffat så många olika personer häromkring – grannar, likasinnade, blivande ”kollegor” och eldsjälar. Det har varit så kul och jag är väldigt glad över hur välkommen jag känt mig.

Och nu, precis i skiftet mellan 2017 och 2018 har vi på riktigt påbörjat planeringen för ”min” lada – det som ska bli mitt egna lilla hem tvärsöver gården. Åh, det känns så spännande!

Utmaningarna

Jag gav mig själv några utmaningar under året, som jag vill ta tag i när jag väl hade landat. Det handlade om ett lustfyllt hobbyprojekt som jag och syrran påbörjat, om att äntligen få koll på och bli vän med allt det där administrativa som vuxenlivet och egenföretagarlivet kräver, och så handlade det om hälsan. Om att vara mitt friskaste, gladaste och starkaste jag lagom till jag fyller nytt decennium i sommar.

 1. Hobbyprojektet – vi har kommit rätt långt, trots att vi båda jobbat och haft fullt upp med allt det där andra. Under början av 2018 kommer vi släppa vår lilla bebis och jag ser verkligen fram emot det. Det har tagit längre tid än vi trodde, men nu har vi fått upp farten!
 2. Det där med post, räkningar, försäkringar och bokföring – det har varit rörigt i år. Jag har bott i en kappsäck mer än halva året, inte haft en fast adress och inget kontor. Fy alltså. Men nu under hösten tog jag tag i det ordentligt och inför 2018 känns det äntligen som jag börjat få koll. Det här har varit en riktig energitjuv och det är en sån lättnad att jag är i fas nu. Usch vad jobbigt det är när det inte funkar.
 3. Hälsoprojektet har också gått upp och ner. Jag har varit väldigt trött nästan hela året. Trots att jag mådde så bra mentalt och verkligen dragit ner på all stress och ovisshet, så var det som att jag aldrig var pigg. Började blir rätt så orolig att jag var sjuk, innan det äntligen vände i höstas. Jag kommer skriva mer om det i ett eget inlägg.

Upplevelserna

Det här året. Jag skulle vilja beskriva det som ett oerhört rikt år där jag träffat så många otroliga människor. Både nya och tidigare vänner. Jag utnämner workation & likasinnade som fenomen till de absoluta stjärnorna i mitt år.  Från de olika större eventen till de mindre sammankomsterna. De har givit mig så förbaskat mycket.

Det var Winter workation i Åre, TIC i Stockholm, workations här i ladan med fotografer och frilansare, ett besök hos Sofia och så den härliga helgen med Kvinnliga Äventyrare.  Overkligt bra!

Jag ville också besöka Lofoten och i juni blev det av. Jag, Katrin, Sara och Hobby kunde tack vare Touring Cars åka på en låååång drömresa till vackra Norge.

Någon långvandring blev det inte, men jag har vistats i fjäll mest hela året ändå och hann inte riktigt sakna den tänkta upplevelsen. Däremot blev det ännu ett episkt äventyr till häst på Trumvallen. Och ja, jag måste dit nästa år också!

Trumvallens fjällridning

 

Så, jag ser tillbaks på ett riktigt, riktigt fint år. En separation är jobbig, sorglig och tuff, men jag följde kompassen och såhär i slutet av ett händelserikt och omtumlande 2017 så är det med förväntan och helt galet mycket pepp jag ser fram emot att fira in 2018. Jag bär med mig mycket positivt in i det nya året.

Imorgon kommer jag berätta mer om vad jag hoppas få uppleva, åstadkomma och känna under nästa år.

Vad tar du med dig från 2017? 
Länka gärna i en kommentar om du också summerat, så intressant att läsa!

16 comments

 1. det är sånt här som är häftigt med att läsa folks summeringar tycker jag. att ett år är så lång tid att det finns tid att se vad en händelse ledde till, och hur sådana där stora och tragiska saker verkligen kan driva en till något helt nytt man aldrig kunnat ana.
  Och jo, jag sammanfattade också 2017 på bloggen, länkade till den där uppe. Mer ett mellanår för mig än för dig men det är klart att det hinner hända grejer på så lång tid.
  gott nytt!

  1. Ja, visst är det coolt alltså! Det kan ju hända väldigt svåra saker också, men när ett år summeras har man ju ofta tagit sig framåt och hamnat på oväntade platser. Det är mäktigt alltså 🙂

   Ska kolla in din sammanfattning, vad spännande!

 2. Ja shit vilket år du haft! Vilken resa och vilka upplevelser! Så himla roligt att allt blev så himla bra! 💚 Väldigt roligt och inspirerande att hänga med här!
  Jag har summerat lite nu ikväll och försökt sätta lite mål. Det är alltid spännande med ett nytt år! Vad det kan tänkas bjuda på…

 3. Härligt år du verkar haft Katta! Hoppas ditt 2018 blir lika härligt om inte ännu härligare än detta! Är avis på ditt fina liv i Särna. En vacker dag igen ska väl jag också tillbaks till det livet 🙂 Jag har inte skrivit någon sammanfattning än. Började förra året med ”in the rearview mirror” inlägg varje fredag den första månaden efter nyår, och blir nog samma i år igen. Så på fredag kommer del 1 av 4 i min årssammanfattning 🙂 2017 var ett ganska bra år ändå för mig, många många resor, och en del nya bekantskaper, sådär lagom till att vi eventuellt flyttar nu i Juni, men så är det ju innan man rotat sig ordentligt 🙂 Jag är helt pepp på 2018, främst eftersom vi som sagt med största sannolikhet kommer flytta, vart har vi ingen aning om än, men vi får se.

  1. Gud vad häftigt med ett blankt papper, undrar vart ni bor om ett år! Ser fram emot att ha mer tid för bloggläsande nu efter helgerna, ska definitivt läsa dina backspeglar:) Kram och Gott Nytt!

 4. Känner igen mig i så mycket av det du skriver.
  Känns dock ibland som att jag har ”fastnat” mentalt. Jag tror jag förklarade det i ett inlägg nyligen att jag ”trampar vatten”. Dvs jag mår hyfsat ok, men jag kommer liksom ingenstans. Samtidigt som jag vill så mycket, men inte har energin att göra det. Oerhört frustrerande.

  Men blir så glad för din skull att du är pepp och har massa härliga stunder framför dig! <3 🙂
  Kram M

  1. Jag förstår precis – har haft många såna perioder. Men det brukar liksom lossna när en är redo – antagligen måste några fler bitar på plats, sen kommer flowet! Hoppas att 2018 blir ett toppår för dig! Kram på dig 🙂

 5. Alltså DU kan vara inspirerande! Älskar detta 😀 Du lever verkligen min dröm. En dag, när jag inte känner ett lika starkt behov av att ”vara där det händer” – då sticker jag. Till landet och till snön. Det är ett som är säkert <3

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close