Search

Meningen med hela skiten. För mig.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Något av det bästa jag vet med att vara här på gården är att jag kan börja dagen med en lugn stund nere vid sjön. Jag tror det håller på att bli en av mina nya rutiner här. Ni som har läst här ett tag har väl kanske noterat att sjön är ett av mina mest fotade motiv här och det finns ju en anledning.

Nere vid sjön är det som att vädret förstärks. Är det blåsigt så går det gäss på sjön, är det vindstilla så är den en spegel, är det dimma så ligger den tjock över vattnet. Det bästa av allt är när en sprakande soluppgång eller solnedgång förvandlar hela sjön till en färgpalett. Det är aldrig tråkigt där.

I fredags morse gick jag ut för att ta en nypa friskluft innan jag åt frukost. Det var lite mittemellanväder, men så fint och lugnt. Ibland kan jag tänka på alla trångbodda megastäder och länder i världen och undra hur länge vi får ha det såhär bra här. Möjligheten att få ha så mycket fritt space för sig själv. Det är verkligen en lyx, eller hur?

Efter en stund på bryggan gick jag skogsvägen upp till ladan igen, gjorde frukost med starkt kaffe och jobbade lite framför brasan. Jag hoppas att jag aldrig börjar ta det här lugnet och den här friheten för givna – de är ju meningen med hela skiten. För mig.

Hösten är inte ens i sin peak ännu, men det är redan så vackert.

meningen med hela skitenMin nya morgonrutin. Så otroligt mycket härligare för min själ än centralen i morgonrusning. 

9 comments

 1. Det låter verkligen ljuvligt! Tror man lever lite längre utan t-centralen i sitt liv. Jag har aktivt valt bort alla jobb som innebär att jag skulle behöva passera/byta där. Nu vaknar jag i alla fall på en ö och kan sitta hela väge i lugn och ro på väg till Solna strand. Inte riktigt som din morgon men good enough:) Kommer gärna och hälsar på dig!

  1. Men eller hur! Jag kan nästan känna hur både kropp & knopp bryts ner av stressen på centralen. Jäkligt klokt att ta med det i valet av jobb faktiskt, det är en rätt stor del av livet när det är 4-5 dagar/vecka större delen av året. Klart det får en lugnande effekt att välja bort.

   Och ja, ni bor ju verkligen i en oas – så himla lugnt och vackert därute!

 2. Jag lånar gärna lite av den morgonrutinen. Tack på förhand.

  Fast okej, ska inte klaga. Har sjövägspromenad hela vägen hemifrån till jobbet. Fungerar faktiskt det också. Dock ingen brasa och inte samma lugn.

  1. Okej, varsågod – jag har ju rätt mycket av den 🙂 Det där med en vacker (och rofylld) väg till jobbet tror jag fasen är viktigare än en tror. Du kommer nog långt med den, även utan brasa!

 3. Jag har också en rutin, att ta det ganska lugnt den första timmen på förmiddagen. Jag behöver öva upp det där, men jag tror verkligen på det. Det sätter intentionen för dagen, skulle jag säga 🙂

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close