Utveckling är nästan lika viktigt för mig som att andas. Den dagen jag inte är nyfiken på ny kunskap och ny erfarenhet, ja, då är jag nog inte ens.

Jag nämnde i mitt inlägg om 2018 att jag tänker jobba lite mer fokuserat med saker jag vill lära mig i år. Jag har inte tänkt gå några kurser eller utbildningar i år, utan det handlar om självstudier. Det finns ju enorma möjligheter att lära sig själv genom online-material och flitig träning, helt klart något av det jag gillar allra mest med nätet.

Jag har hittills bestämt mig för två ”ämnen” jag vill dyka in i och jag vill ta ett per kvartal, så jag väljer lite mellan vad som ska bli de sista två.

Q1 – FILM

Första kvartalet har jag vigt åt film – detta härliga, roliga och svåra område! Jag inser att det finns precis hur mycket som helst att lära sig om film, men jag har satt några (tror jag) rimliga mål.

Storytelling – jag vill bli bättre på att planera filmandet och berätta en historia. Nu kör jag ganska spontant och missar säkert viktiga delar när jag gör mina små stämningsfilmer. Jag har ett gäng vlogg-klipp som liksom aldrig blev för att jag glömde bort att dokumentera allt. Det blir ju lite luckor i storyn då, haha.

Filmredigering – jag vill ha riktigt bra koll på alla grundjusteringar och kunna lägga in lite roliga effekter och grafik. Det här känns som den riktigt stora biten, för det finns ju verkligen hur mycket som helst att lära sig. Men jag kommer fokusera på Premiere Pro och möjligen nosa på After Effects lite också.

Min bästa fotonörd, som är precis lika nyfiken på nya kunskaper som jag! 

Målet för mig är att bredda mitt berättande – film ger ännu en dimension till att förmedla upplevelser och tankar, utöver text och stillbild. Jag vill bli mer ”flytande” när det gäller att tänka och skapa film – från planering och att vara framför kameran till redigering.

Mitt ”examensprojekt” då? Jo, jag har tänkt göra en film som presenterar mig och mitt liv här i Särna på ett kul och inspirerande sätt. Det är planen nu i alla fall, vem vet vad som händer på vägen – kanske blir det the secret life of ekorrar?

Vad planerar du att lära dig eller testa på i år?