Search

Never stop exploring – saker jag vill kunna

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Utveckling är nästan lika viktigt för mig som att andas. Den dagen jag inte är nyfiken på ny kunskap och ny erfarenhet, ja, då är jag nog inte ens.

Jag nämnde i mitt inlägg om 2018 att jag tänker jobba lite mer fokuserat med saker jag vill lära mig i år. Jag har inte tänkt gå några kurser eller utbildningar i år, utan det handlar om självstudier. Det finns ju enorma möjligheter att lära sig själv genom online-material och flitig träning, helt klart något av det jag gillar allra mest med nätet.

Jag har hittills bestämt mig för två ”ämnen” jag vill dyka in i och jag vill ta ett per kvartal, så jag väljer lite mellan vad som ska bli de sista två.

Q1 – FILM

Första kvartalet har jag vigt åt film – detta härliga, roliga och svåra område! Jag inser att det finns precis hur mycket som helst att lära sig om film, men jag har satt några (tror jag) rimliga mål.

Storytelling – jag vill bli bättre på att planera filmandet och berätta en historia. Nu kör jag ganska spontant och missar säkert viktiga delar när jag gör mina små stämningsfilmer. Jag har ett gäng vlogg-klipp som liksom aldrig blev för att jag glömde bort att dokumentera allt. Det blir ju lite luckor i storyn då, haha.

Filmredigering – jag vill ha riktigt bra koll på alla grundjusteringar och kunna lägga in lite roliga effekter och grafik. Det här känns som den riktigt stora biten, för det finns ju verkligen hur mycket som helst att lära sig. Men jag kommer fokusera på Premiere Pro och möjligen nosa på After Effects lite också.

Min bästa fotonörd, som är precis lika nyfiken på nya kunskaper som jag! 

Målet för mig är att bredda mitt berättande – film ger ännu en dimension till att förmedla upplevelser och tankar, utöver text och stillbild. Jag vill bli mer ”flytande” när det gäller att tänka och skapa film – från planering och att vara framför kameran till redigering.

Mitt ”examensprojekt” då? Jo, jag har tänkt göra en film som presenterar mig och mitt liv här i Särna på ett kul och inspirerande sätt. Det är planen nu i alla fall, vem vet vad som händer på vägen – kanske blir det the secret life of ekorrar?

Vad planerar du att lära dig eller testa på i år? 

6 comments

  1. Älskar att ha projekt och att ”utbilda” sig själv! Att alltid fortsätta växa, så sjukt bra. Med en filmbakgrund är mitt projekt fotografi! Har alltid fokuserat på film men vill verkligen bli bättre på foto istället. Kul att se din film sen! Ett tips när det kommer till film: gör kortare filmer! Det gör en peppad att fortsätta då man kan se den färdiga produkten, det går fortare och man behöver inte ha så himla mycket content till att börja med. Sen kan man jobba på att göra längre och längre. Dvs ser fram emot diverse ekorre-filmer i framtiden 😀

  2. Vet du vad, jag tycker vi får ordna en film- och drönarworkation innan året är slut! Så får vi dela med oss av det vi kan och lära oss det vi inte kan. Jag har också ett litet filmprojekt på gång som ska vara klart innan året är slut. Något mer ”avancerat” än ”vanliga” videos, haha.

    1. Men guuud, vilken teaser! Haha, blir så nyfiken! Jag bara måste ha en drönarworkation – testflöd för första gången idag och det var svårare än jag trodde med alla inställningar och så själva flygandet såklart. Grymt bra idé, jag ska kika på datum så kanske vi kan ha den i ladan?

  3. Haha, det var inte menat som en teaser. Jag har mest bara inte riktigt alla detaljer klara så finns egentligen inte så mycket mer att säga än att jag har ett projekt på gång 🙂 Ja, det är ju lite att lära sig – speciellt det där med att flyga och filma samtidigt. Och ja! Det låter ju toppen! Jag kommer gärna tillbaka dit 😉

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close