Search

[:sv]Bootcamp Särna – love the work![:]

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 317

[:sv]Det är vecka 28 och det är laduvecka igen! Jag längtade så mycket efter att jobba på ladan så att jag kostade på mig ännu en hyrbil* och ännu en vecka hemifrån. Eric jobbar fortfarande och jag kan ju jobba varsomhelst ifrån, så jag åkte upp igår kväll för att försöka göra nytta med pappa och våra tre superkrafter till bygghjälp.

Mitt uppdrag i sommar är att måla ladan. Och det behövs verkligen. Den har förvisso målats med Falu Rödfärg (vad annars) men det var 1928, så det var dags för en lätt uppfräschning. Eller ja, så gott som nymålning, eftersom det är några få, tappra pigment kvar på väggarna.

Jag tycker de har så fantastiskt vacker färg idag, det rostbruna, där ljust trä nästan glöder igenom. I kvällssol är det helt magiskt. Vi måste dock måla, men vi kommer behålla dörrarna som de är, fast med någon olja. Det har vi gjort på den andra ladan, som målades om på 90-talet, och det är så fint.

Jobbet då? Jo, det går bra, men långsamt för min del. När man jobbar med proffs så känns det så! Ibland blir jag frustrerad på att jag inte kan uppvisa samma stora förändringar efter en dag som de kan. Men idag sov jag lite längre pga att jag kom fram först 02:30 i natt och dessutom så stoppar jag för att dokumentera hela arbetet då och då – och det gör att man tappar fart i sitt eget jobb.

Det kommer bli så himla kul att kolla i efterhand så det är värt  de avbrotten. Pappa har ”godkänt” detta tidsslöseri (ni som bloggar/fotar vet…alla har inte förståelse för det eviga dokumenterandet) för det här är också dokumentation av gårdens historia. Det känns viktigt att både filma och fota och bevara hur det såg ut och vad vi gör och hur det växer fram.

Jag har ju missat några veckor så jag har inte kunnat dokumentera allt. Dessutom kör jag på och jobbar ibland eftersom jag själv blir lite störd av att stoppa och känna att jag jobbar långsamt (det lutherska arvet?). Jag kan inte bara gå från att måla till att fota, för då blir kameran full med färg, så det blir ett litet ”projekt” varje gång.

Men, så här såg det i alla fall ut idag, då vi kom en bit på väg mot målet.

[insert]Katta-malar [/insert]

Visst är den nuvarande ”färgen” vacker? Så levande. Men det blir jättefint med rött också och framförallt så kommer ladan hålla 100 år till. Minst.

[insert]katta-skrapar [/insert] Mitt kontor för dagen. Har definitivt haft värre.

[insert]vy-loft [/insert] Här är vardagsrummet sett från loftet (det gamla dasset). Den gamla spisen kommer bli så fin!

[insert]sovrum [/insert] Det första sovrummet är klart! Det blir lite fjällstuga över sovrummen, men de ska vara snabbuppvärmda och yteffektiva. Det blir toppen!

[insert]loft [/insert] Här står jag på loftet, där det förhoppningsvis inte blir något mer utförande av behov.

[insert]innertak [/insert] Innertaket är nästan helt på plats. I morgon ska det bli klart är det tänkt.

[insert]vardagsrum-loftvy [/insert] Hard work in progress.

[insert]vardagsrum [/insert] Vad tycker ni, börjar det likna något?[:]

9 comments

  1. Wow, det blir verkligen superbra!

    Vi har ju också en lada vi pysslar om lite, sommarens stora projekt. Det var ju inte bara att måla direkt, det visar sig att det är lite ruttet och det ska bytas lite panel och så ska det sättas upp hängrännor och så vidare och så vidare. Det blir väldigt bra, det är mycket jobb! Det känns dock bra att göra det här jobbet, nu vet vi ju skicket och känner vår gård på ett annat sätt. Jobba på!

    1. Vad roligt att ni också jobbar med ladan! Det finns så många vackra lador därute som bara får stå och förfalla, det är så synd! Samtidigt så är det ju som du säger, massor av jobb och det kostar pengar som man förmodligen aldrig kan få monetär avkastning på. Däremot massiv avkastning i upplevelser förhoppningsvis 🙂

  2. Det verkligen växer fram – vilket bra projekt! Men jag förstår ditt otålamod, jag är likadan. Man vill ju att saker ska hända fort. Kanske är det digitala arvet. Ett klick bort ska det vara. Inte flera timmar. För min del måste jag öva upp mindfulnessmuskeln. För den är svag 🙂

    Får mig att vilja göra om lite i vårt nya hus som vi flyttar till i september. Tänk om det bor en liten renoverare i mig?

    1. Jag har egentligen inget emot att saker tar tid och att edt är mycket jobb, det som gjorde mig frustrerad var att jag var långsam och att jag inte kunde jobba med samma sak och få det kalrt. Pappa drog iväg mig på nya projekt, som förvisso gav en massa synligt resultat, men jag hade liksom en inre vision av att åtminstone halva ladan skulle vara målad och nu är det mer fläckvis klart, haha. Men nästa gång jag är uppe ska jag fortsätta. Ser fram emot det!

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close