Search

Dagsverke

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/62/190462/bucketlife.se/public_html/wp-includes/post-template.php on line 316

Igår fick vi väldigt mycket gjort – det var en bra dag!

Nästan all sortering är klar och dessutom lade vi golv i ena boden (pappa, hans bror och Eric) och målade taket i källaren (undertecknad).

Det var inget färdigt golv vi lade, utan ett egentillverkat, väldigt rough golv. De körde ner virke från en hög vi har här på tomten, sågade till det och lyfte in det, en stock i taget. Fyrhjulingen är ovärderlig i arbetet här. Den har lyftkran, släpkärra och tar sig fram smidigt nästan överallt. Jag som trodde det mest var en leksak för mogen ungdom…

0F9A9443Virket kördes på plats med hjälp av fyrhjulingen – två stockar i taget. 

0F9A9453Pappa sågade till stockarna i rätt längd med motorsågen…

0F9A9458 Diverse sten & småplank fick agera underlag efter att vi skottade bort all golvfyllning (hästjobb!) som legat sedan 1928 (när den ”nya” tillbyggnaden gjordes) och därför kändes rätt ohälsosamt.

0F9A9475Eric, aka ”Byggare Bob”

0F9A9557Tada! Färdigt, rustikt trägolv som lär hålla minst 90 år som det förra.

Jag stod inte bara och såg på – tvärtom! Medan de jobbade med golvet hade jag ett målarprojekt i källaren och då gäller det att klä sig!
0F9A9433
Sen var det bara att köra – två lager vit färg och det gamla murriga taket blev som nytt! När jag är tillbaks från Norge så ska jag ge mig i kast med de andra taken och väggarna. Här har ju pappa tänkt att vi ska göra en liten lägenhet nämligen, att ha fram tills att ladan är klar. Det är trångbott nu när vi är många här, så det behövs!

FÖREkällare-före källaren-före

UNDER & EFTER
painting-kat

Tjusigt, eller hur?

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close